Naar alle persinformatie

CCS-voertuig-inlet van Phoenix Contact wordt in Italiaanse racemotoren gebruikt

29.08.2019

Inlet en laadkabel van Phoenix Contact laden e-motor op  

Elektrische racemotor wordt opgeladen met laadtechniek van Phoenix Contact

Energica Motor Company S.p.A. de eerste Italiaanse fabrikant van elektrische supersport-motoren. De uiterst krachtige motoren Ego Corsa beschikken aan voertuigzijde over CCS-inlets van Phoenix Contact E-Mobility.

De elektrische motoren verschijnen op 7 juli 2019 voor het eerst aan de start van de FIM Enel MotoE World Cup op de Sachsenring. Energica is de enige fabrikant die bij de World Cup vertegenwoordigd is.

In maart 2019 gingen bij een brand alle motoren van de fabrikant Energica verloren waardoor het begin van de raceserie MotoE naar juli moest worden verplaatst. Alle vehicle inlets die in deze nieuwe machines geïntegreerd zijn, werden gesponsord door Phoenix Contact E-Mobility.

Met de CCS-inlets kan er zowel gewoon met wisselstroom als met gelijkstroom worden opgeladen. De CCS-laadinterface zorgt daarbij voor een uiterst veilig oplaadproces. Bij een veilig laadproces hoort ook de bewaking van de temperatuur op de vermogenscontacten. Een mogelijke oververhitting bij hoge buitentemperaturen of overbelasting wordt gedetecteerd door de PT1000-weerstandssensoren. Een verder veiligheidskenmerk is de elektromechanische vergrendelingspen die de laadstekker tijdens het opladen in de vehicle inlet vergrendelt en daarmee voorkomt dat de koppeling onder belasting losraakt.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20