Naar alle persinformatie

Sensor-/actorbekabeling voor de levensmiddelenindustrie nu ook in bouwgrootte M8

30.08.2019

Sensor-/actorbekabeling voor de levensmiddelenindustrie  

Bestand tegen reinigingsmiddelen, het speciale programma voor de bekabeling in de levensmiddelenindustrie

Het programma sensor-/actorkabels voor de levensmiddelenindustrie voldoet aan de hoogste eisen wat betreft beschermklasse, corrosiebestendigheid en hygiëne. Nu zijn ook varianten in bouwgrootte M8 leverbaar. Dat biedt nieuwe mogelijkheden in met name toepassingen met weinig beschikbare ruimte.

Het reeds bekende productenprogramma M12-sensor-/actorkabels voor de levensmiddelenindustrie is uitgebreid met varianten in bouwgrootte M8.

Het basiskenmerk van het complete productenprogramma M8- en M12-kabels vormen de zeer hoogwaardige materialen. Dat is belangrijk, want de componenten dienen resistent te zijn tegen in levensmiddelen producerende installaties vaak toegepaste intensieve reinigingsprocessen en de daarbij gebruikte agressieve reinigingsmiddelen. De buitenmantels en handgrepen zijn van polypropyleen en zo vormgegeven, dat de kans op vuilophopingen wordt geëlimineerd. Levensmiddelresten kunnen hierdoor niet vast blijven zitten om zo een voedingsbodem voor micro-organismen te vormen.

Voor de zones met productaanraking in levensmiddelinstallaties zijn de M12-componenten in Hygienic Design met zeer gladde metalen randen van roestvaststaal 1.4404 geschikt. Voor de minder veeleisende spoelzone is het voordelige Washdown Design in bouwgrootte M12 en nu ook in M8 leverbaar.

U kunt kiezen tussen 3- en 4-polige (M8) resp. 4- en 5-polige (M12) rechte of haakse varianten. Ook met led-indicatie. Voor elektromagnetisch belaste omgevingen zijn tevens afgeschermde M12-kabels leverbaar.

Alle componenten voldoen aan de beschermklasse IP65/IP68/IP69K en kunnen in een breed temperatuurbereik van -40 tot + 105 °C worden toegepast. De producten voldoen aan de eisen van de EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) en de FDA (Food and Drug Administration). Bovendien voldoen ze aan de richtlijnen van de gerenommeerde aanbieders van reinigings- en hygiëne-oplossingen Diversey en Ecolab.

 


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20