Naar alle persinformatie

’s Werelds smalste lekstroomvrije type 2 overspanningsbeveiliging

15.02.2017

Lekstroomvrije overspanningsbeveiliging Type 2 VALVETRAB-SEC  

Uitzonderlijk smal, een lange levensduur en krachtig: het nieuwe lekstroomvrije Type 2-beveiligingsmoduul met SEC-technologie

(4921) De nieuwe overspanningsbeveiligingen Valvetrab-SEC VF van Phoenix Contact zijn ’s werelds smalste lekstroomvrije type 2 overspanningsbeveiligingen (SPD). .

Ze overtuigen door een lange levensduur en een hoog prestatieniveau op basis van de Safe Energy Control Technology. Met de compacte bouwvorm en het hoge vermogen maken ze een uitgebreide beveiliging bij een minimum aan benodigde ruimte mogelijk. Een voorbeeld van optredende lekstromen zijn Object Control Systems in seinhuizen van spoorweginstallaties. Daarbij treden tijdelijke overspanningen in combinatie met hoge retourstromen op. Beveiligingsmodulen op varistorbasis zijn daardoor snel overbelast. Een ander voorbeeld zijn gewenste lekstromen in elektrische installaties. Deze beschadigen normale overspanningsbeveiligingsmodulen binnen korte tijd. Ter bescherming van elektrische apparaten is daarom de toepassing van beveiligingsmodulen met een serieschakeling van een gasgevulde overspanningsafleider aan te raden. De serieschakeling isoleert de varistor van de tijdelijke overspanningen en retourstromen. Er blijft een laag beveiligingsniveau bestaan. Er zijn varianten voor 1- en 3-fase TN-S- en TT-systemen alsmede voor 3-fase TN-C-systemen met een continue spanning van 350 V AC. Met het testapparaat Checkmaster 2 worden periodieke controles van de beveiligingsstekers snel en eenvoudig uitgevoerd.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20