Naar alle persinformatie

Storingsbestendige overdracht met de Ethernet-mediumconverters

20.09.2019

Ethernet-mediumconverters  

Ethernet-mediumconverters

(5111) De nieuwe mediumconverter FL MC EF 660 SCRJ van Phoenix Contact maakt de aansluiting van voordelige polymeer- en HCS/PCF-vezels mogelijk.

De optische overdracht van data via lichtgeleiderkabels neemt elektromagnetische beïnvloeding weg en biedt volledige potentiaalscheiding op de overdrachtsweg. Ze zijn daarom met name geschikt voor Ethernet-toepassingen.

Met de speciaal voor Profinet ontworpen SC-RJ-connector is eenvoudige zelfmontage zonder speciale vakkennis mogelijk. De qua overdracht transparante apparaten beschikken over een korte vertragingstijd (latentie) van 60 ns. Dat is met name voordelig voor tijdkritieke Ethernet-protocollen. De mediumconverters beschikken naast talrijke diagnose-led's over een LFPT-functie (Link Fault Pass Through). Hiermee wordt de verbinding permanent en volledig bewaakt. Bij linkverlies kunnen redundantiemechanismen direct worden toegepast. Een geïntegreerde lichtgeleiderkabeldiagnose signaleert met behulp van een led-bargraph continu het ontvangstvermogen. Bovendien kunnen via twee potentiaalvrije schakeluitgangen glasvezelbreuk of het bereiken van de systeemreserve worden uitgelezen.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20