Naar alle persinformatie

Phoenix Contact is officieel lid van de organisatie BACnet International

11.09.2019

Intelligente gebouwenautomatisering  

Samen slimme gebouwen creëren

(5155) In netwerken in de gebouwenautomatisering schept het open en neutrale communicatieprotocol BACnet (Building Automation and Control Networks) de mogelijkheid voor uitwisseling tussen sensoren, regelaars, actoren en beheersystemen van verschillende fabrikanten.

De brancheorganisatie BACnet International stimuleert de succesvolle, wereldwijde toepassing van het BACnet-protocol. Phoenix Contact is nu officieel lid van deze Who-is-Who van de gebouwenautomatisering.

Met het gebouwmanagementsysteem Emalytics en de passende IoT-besturingen maakt de onderneming uit Blomberg de automatisering van gebouwen mogelijk met gebruik van de in de gebouwenbranche gebruikelijke protocollen, zoals BACnet.

Tegelijkertijd wordt met de oplossingen van Phoenix Contact een brug geslagen voor de intelligente IoT-technologieën met inachtneming van de toenemende veiligheidsvereisten van de IT-wereld.

Bernhard Tillmanns, Director Global Industry Management Building Technology: "Voor Phoenix Contact, als aanbieder van industriële automatisering, zijn internationale standaarden uiterst belangrijk. Wij hebben alle typen gegevens nodig om via onze oplossingen meerwaarde te scheppen voor exploitanten en gebruikers van gebouwen. Wij zijn verheugd om deel te nemen aan het BACnet International-netwerk. Gebaseerd op aanwezige standaarden van de gebouwenbranche willen wij onze innovaties doorontwikkelen en onderwerpen, zoals digitalisering en security, in de gebouwenbranche fundamenteel vestigen."

Phoenix Contact heeft een jarenlange en uitgebreide proces-knowhow inzake industriële oplossingen en stelt met het eigen gebouwmanagementsysteem "Emalytics" een Building IoT-platform beschikbaar. Via dit platform hebben exploitanten van gebouwen meteen een overzicht over alle gegevens om de exploitatie van het gebouw duurzaam en efficiënt vorm te geven, met een groter comfort en meer services voor de gebruikers van intelligente gebouwen.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Meer informatie