Naar alle persinformatie

Eenvoudige kabel- en adergeleiding naar de schakelkastdeur

14.04.2017

Kabelgeleidingssysteem CGS  

Eenvoudige kabel- en adergeleiding naar de schakelkastdeur

(4924) Het kabelgeleidingssysteem CGS met zwenkarm van Phoenix Contact vereenvoudigt het betrouwbaar leggen van aders, kabels en kabelbomen naar de schakelkastdeur of naar een zwenkbaar montageraam.

De voor patent aangemelde draaischarnieren kunnen zonder gebruik van gereedschap worden geopend en gesloten. Zo kunnen de kabels inclusief connector door de scharnieren worden geleid. Dit kan ook naderhand plaatsvinden. Ten opzichte van de montage met kabelslangen is dit een stuk eenvoudiger en sneller.  

Het kabelgeleidingssysteem is met name ontworpen voor standaardkabels met geconfectioneerde connectoren. Aders kunnen bij het openen en sluiten van de deur niet beschadigd raken, omdat de beweging en buiging door het zwenkbereik van maximaal 180° is voorgedefinieerd. De beschermkappen bieden extra bescherming van de kabels en mogelijkheden voor kabelbundeling. De trekontlasting wordt gerealiseerd met traditionele kabelbinders en royale coderingsmogelijkheden op de kabelbrug zorgen voor de overzichtelijkheid. In tegenstelling tot kabelslangen is het mogelijk om het kabelgeleidingssysteem in CAD-systemen te engineeren en weer te geven. Daardoor zijn de kabellengten voorgedefinieerd en eveneens te engineeren.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20