Naar alle persinformatie

Heavy-duty connectoren in de nieuwe, compacte bouwvorm

13.11.2019

Compacte, heavy-duty connectoren van kunststof en metaal  

Compacte heavy-duty connectoren HEAVYCON COM

Phoenix Contact biedt voor de betrouwbare aansluiting van uw motoren en frequentieomvormers, of de eenvoudige bekabeling van een decentrale opbouw in de automatiseringstechniek rechthoekige, industriële connectoren aan in een compacte bouwvorm.

De nieuwe behuizingen HEAVYCON COM zijn beschikbaar in een metalen of kunststoffen uitvoering. Vanwege de geleidende oppervlakken en afdichtingen zijn de metalen behuizingen EMC-ready en zorgen voor een veilige bescherming tegen elektromagnetische storingen. Hoogwaardig aluminium gietwerk en hoge beschermklassen maken bovendien een zeer goede corrosiebestendigheid mogelijk. Daarnaast zijn ook geschikte contactblokken beschikbaar.

De inzetstukken met vaste polen worden met Push-in- of crimpaansluitingen aangeboden voor de signaal- en vermogensoverdracht. Het nieuwe aardingsconcept met voortijlend PE-contact buiten het contactblok zorgt daarbij voor meer veiligheid. Voor het eerst kunnen de HEAVYCON compact-inzetstukken worden gecodeerd. Zo maken deze het veilige bedrijf van installaties met meerdere connectoren mogelijk.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20