Naar alle persinformatie

Phoenix Contact E-Mobility is Innovator van het Jaar 2019

29.08.2019

HPC-ontwikkelaar Dirk Moseke, HPC-projectmanager Robert Ewendt en CEO Michael Heinemann met Dr. Volodymyr Klytsjko en DDW-directeur Michael Oelmann  

HPC-ontwikkelaar Dirk Moseke, HPC-projectmanager Robert Ewendt en CEO Michael Heinemann met Dr. Volodymyr Klytsjko en DDW-directeur Michael Oelmann (Foto Uwe Erensmann/@uepress)

Sinds donderdagavond is het officieel: Phoenix Contact E-Mobility is "Innovator van het Jaar 2019".

Michael Heinemann, CEO Phoenix Contact E-Mobility, nam de business award van de DDW (Die Deutsche Wirtschaft) bij de feestelijke gelegenheid in Düsseldorf officieel in ontvangst: "Wij zijn vereerd dat de jury ons heeft gekozen. Daarnaast hadden wij er geen rekening mee gehouden, dat wij ook nog eens de publieksprijs zouden winnen." In totaal vielen 20 ondernemingen in de prijzen, slechts drie van hen ontvingen ook de publieksprijs waarover lezers konden stemmen.

De publieksprijs werd persoonlijk overhandigd door erewinnaar Dr. Volodymyr Klytsjko. De innovatieve High-Power-Charging-Technologie (HPC), die Phoenix Contact E-Mobility voor diens snellaadconnectoren heeft ontwikkeld, was doorslaggevend voor de nominatie. "Ze hebben geluisterd naar hun klanten", licht Armin Reins, eigenaar van het agentschap Reinsclassen en winnaar in 2018, vol lof toe. Een elektrische auto in slechts drie tot vijf minuten voor 100 kilometer bereik met deze technologie te kunnen opladen, wordt een bepalend onderdeel voor de mobiliteit van de toekomst. Daarmee gaat het laadproces bijna net zo snel als een bezoekje aan een tankstation.

Kern van de doorslaggevende ontwikkeling van de laadtechnologie is een in de laadconnector en -leiding geïntegreerde milieu- en onderhoudsvriendelijke vloeistof koeling, die laadvermogens tot 500 kW mogelijk maakt. Via temperatuurmeting in realtime wordt het koelvermogen naar behoefte geregeld en wordt oververhitting betrouwbaar vermeden. Robert Ewendt, projectmanager voor de HPC-laadconnector vertelt: "Voor deze laadtechnologie en de opbouw van de connector hebben wij fundamenteel onderzoek gedaan. Alleen het connectorbeeld was normatief voorgeschreven."


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20