Naar alle persinformatie

Efficiënte kabelinvoer met systeem

30.08.2019

Kabelinvoersysteem CES

Het nieuwe kabelinvoersysteem CES voor geconfectioneerde en niet-geconfectioneerde kabels

Het nieuwe kabelinvoersysteem CES is een efficiënt alternatief voor heavy-duty connectoren of kabelwartels om kabels en leidingen bij de schakelkast of andere behuizingen naar binnen te voeren. Dankzij de gedeelde kabelwartels kunnen zelfs geconfectioneerde kabels zonder extra aansluiting direct door de wand naar een apparaat worden gelegd.

Moeten er kabels en leidingen door een behuizingswand in bijvoorbeeld een schakelkast worden gelegd, dan is er een afdichtend element nodig om de beschermklasse van de schakelkast te behouden en de installatie binnenin blijvend te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het nieuwe kabelinvoersysteem CES biedt hierbij de mogelijkheid meerdere leidingen tegelijkertijd samen te nemen, af te dichten (IP54 tot IP65) en in de behuizing te voeren. Het bestaat uit gedeelde afdichtingsframes waarin de kabelwartels voor verschillende kabelbuitendiameters kunnen worden gemonteerd. Om de installatie ter plaatse te vereenvoudigen, zijn er opklikramen leverbaar.

De gedeelde afdichtingsframes maken een betrouwbare afdichting en trekontlasting van de kabels mogelijk volgens DIN EN 50262. Door de geïntegreerde metalen verstevigingen van de kunststofframes zijn er aan de voorzijde slechts twee vergrendelingselementen nodig. Hier kan worden gekozen tussen schroefvergrendeling of beugelvergrendeling zonder gereedschap. De drie bouwgrootten B10, B16 en B24 passen op de bij schakelkasten vaak standaard aangebrachte wanduitsparingen van industriële connectoren.

De grijze thermoplastische kunststofwartels kenmerken zich door de geringe brandbaarheid (UL 94 V0) en zijn zuur- en loogbestendig. De zwarte NBR-rubberwartels zijn nog langer bestand en resistent tegen oliën, brandstoffen en vetten. Er zijn gedeelde kabelwartels voor kabelbuitendiameters van 1-24 mm leverbaar. Optioneel kunnen ook kabelwartels met 2 of 4 boringen of wartels voor AS-interface-kabels worden toegepast. Bovendien kunnen voor ongeconfectioneerde kabels de conusvormige wartels worden toegepast. Met slechts 2 grootten worden kabelbuitendiameters van 2-24 mm afgedekt, wat het aantal benodigde componenten reduceert en daarmee ook de opslag- en inkoopkosten.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20