Naar alle persinformatie

Studenten Fontys Hogeschool geloven in duurzaamheid

30.08.2019

Op 9 juni rijden studenten van vier opleidingen van de Fontys Hogeschool Engineering & Automotive, met twee zelfgebouwde, elektrische voertuigen van Eindhoven naar de Formule-E in Berlijn. Met deze race over 700 kilometer willen ze aantonen dat kleine, elektrische voertuigen ook een grote afstand kunnen afleggen.

Om de competitie te bevorderen, zijn de dertig deelnemende studenten opgedeeld in twee teams: Team Aeris Electric Drive rijdt met een elektrisch omgebouwde strandbuggy en Team Elegance met een elektrische Burton. Om grotere afstanden af te leggen, is snel opladen een vereiste. Hiervoor heb je een grotere accu en lader nodig, die je normaliter in de auto bouwt. Dat kon bij de Burton wel, maar bij de buggy niet. Met een ingebouwde lader kwamen ze boven het maximale gewicht van 750 kilo uit. Zo ontstond het idee een externe laaddoos met laadkabels los in de kofferbak te plaatsen, vergelijkbaar met het oplaadsysteem van een laptop. Om te laden haal je de doos simpelweg uit de kofferbak.

Combined Charging System (CCS)
Phoenix Contact leverde behalve de laadkabels en inlets, ook input voor een onconventioneel laadsysteem met een CCS-kabel. Met een CCS-laadconcept kan zowel AC als DC geladen worden, een innovatie van Phoenix Contact die steeds meer wordt toegepast. In de buggy wordt dit systeem gebruikt om DC te laden - op dit moment nog vanaf de externe laaddoos, maar straks vanaf een DC-laadpaal. De studenten van Team Aeris Electric Drive zijn in hun nopjes met deze onconventionele oplossing. ‘Dankzij Phoenix Contact kan onze buggy nu meedoen aan de race en zijn we voorbereid op de toekomst. Want we willen graag dat het een terugkerend evenement wordt, net als de World Solar Challenge.’

 


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20