Naar alle persinformatie

Kengetallenbibliotheek voor veiligheidscomponenten

29.08.2019

Producten voor functionele veiligheid  

Producten voor functionele veiligheid

De normen EN ISO 13849 en EN 62061 voor de functionele veiligheid vereisen beoordelingen en berekeningen met betrekking tot de uitvalwaarschijnlijkheid van veiligheidscircuits. De bibliotheek van Phoenix Contact voor veiligheidsrelevante kengetallen volgens VDMA-eenheidsdatablad 66413 is geactualiseerd met nieuwe producten en taalcontent.

De machinefabrikant moet (als degene die de machine in het verkeer brengt) de beoordelingen uitvoeren en voldoende documenteren. De relevante gegevens (kengetallen) van de in de machine toegepaste veiligheidsgerelateerde apparaten leveren de apparaatfabrikanten met het oog op de productaansprakelijkheid. De veiligheidstechnische berekeningen kunnen worden uitgevoerd met behulp van berekeningstools (bijv. met Sistema vanaf 2.x).

Voor de standaardisering van de kengetallen werd onder auspiciën van de VDMA alsmede machine- en componentfabrikanten en keuringsinstanties het VDMA-eenheidsdatablad 66413 ingevoerd. De Phoenix Contact-bibliotheek voor veiligheidsrelevante kengetallen is geactualiseerd met nieuwe producten en taalcontent. Deze is ofwel via het download-bereik bij de desbetreffende producten, ofwel via de technologiepagina over functionele veiligheid te vinden.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20