Naar alle persinformatie

Configureerbaar veiligheidssysteem PSRmodular

20.01.2020

Modulair veiligheidssysteem PSRmodular  

Modulair veiligheidssysteem PSRmodular

Op de SPS 2019 in Neurenberg presenteert Phoenix Contact het configureerbare veiligheidssysteem PSRmodular voor toepassingen tot PL e resp. SIL3. Door de montagerail-busconnector TBUS kunt u het systeem flexibel en snel aan uw toepassing aanpassen.

Het omvangrijke portfolio bestaat uit verschillende functiemodulen van slechts 22,5 mm bouwbreedte op basis van het behuizingsconcept ME-MAX. Door COMBICON-stekkers met Push-in-aansluiting kunt u ingebruiknemingstijden door de installatie zonder gereedschap verlagen. Naast de bewaking van noodstopsignalen, veiligheidsdeurvergrendelingen, lichtschermen en veiligheidsmatten zijn ook modulen voor betrouwbare bewegingsbewaking beschikbaar. Daarmee kunt u veiligheidsfuncties conform EN 61800-5-2 voor verschillende encodersignalen zoals naderingsschakelaars, TTL, HTL of SIN/COS omzetten.

De kern van het systeem zijn twee basismodulen met verschillend vermogen, die ook veiligheidsgericht met elkaar kunnen communiceren. Het assortiment wordt compleet gemaakt door een veilige analoge module voor de bewaking van 0/4-20 mA- resp. 0-10 V-signalen. Voor de procesgegevenscommunicatie kunt u kiezen uit alle gebruikelijke busprotocollen, zoals PROFNIET, Ethernet/IP, Modbus/TCP of EtherCAT.

Met software PSRmodular, die met uitgebreide functie- en diagnosemogelijkheden is uitgerust, kunt u het systeem zonder programmeerkennis configureren. Zo kunt u machine- en procestoepassingen tot 160 veilige I/O's realiseren. Het systeem is vanaf het 1e kwartaal 2020 beschikbaar.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20