Naar alle persinformatie

Klemmen voor hoge stromen met push-in-aansluiting voor aders tot 95 mm²

30.08.2019

Aansluitklemmen voor hoge stromen PT Power 95 van Phoenix Contact  

Aansluitklemmen voor hoge stromen PT Power 95

(4536) Met de nieuwe aansluitklemmen voor hoge stromen PT Power 95 van Phoenix Contact kunnen nu ook grote aders eenvoudig en zonder gebruik van gereedschap worden aangesloten. Massieve of soepele aders met adereindhulzen aders tot 95 mm² worden direct in de klem gestoken.

Door het invoeren van de ader worden de contactveren automatisch geopend. De geringere steekkrachten maken het insteken en aansluiten lichter. Daarbij garanderen hoge contactkrachten, die de eisen van de relevante normen overtreffen, een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige aderaansluiting. Het losnemen van de aangesloten aders gebeurt door middel van de nieuwe ontgrendelingsknop. Deze kan met een standaard schroevendraaier worden bediend. De kracht wordt overgebracht op de interne contactveren, waarmee de aansluiting altijd maximaal wordt geopend. De oranje kleur van de knop geeft aan dat het een bedieningselement betreft. Een verkeerde bediening van de klem wordt hierdoor voorkomen.

De nieuwe serie klemmen voor hoge stromen met de vermogenskenmerken 232 A en 1500 V omvat verschillende klemtypen. Daartoe behoren: aansluitklemmen met of zonder testaftakking, een aardklem die bij het aansluiten automatisch contact maakt met de montagerail, voorgeconfectioneerde klemmenblokken alsmede flensklemmen voor directe montage zonder montagerail.

De volledig geïsoleerde en optioneel aanrijgbare aftakklemmen AGK maken een spanningsaftakking voor twee 16 mm²-aders mogelijk. Voor een eenvoudige potentiaalverdeling zijn meerpolige inlegbruggen leverbaar. Royaal vormgegeven coderingsmateriaal en testtoebehoren uit het programma van het aansluitklemmensysteem Clipline Complete maken het programma compleet.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20