Naar alle persinformatie

Fotovoltaïsche panelen veilig uitschakelen

05.07.2016

Intelligente afschakeling voor fotovoltaïsche panelen SOLARCHECK RSD  

Veilig werken in fotovoltaïsche installaties met SOLARCHECK RSD

De nieuwe automatische afschakeling voor fotovoltaïsche panelen SOLARCHECK RSD van Phoenix Contact brengt fotovoltaïsche installaties in een veilige toestand.

Personen zijn tijdens de installatie, het onderhoud of in gevaarlijke situaties beschermd tegen levensgevaarlijke elektrische schokken. In 95 procent van de fotovoltaïsche installaties zijn de panelen in serie geschakeld tot strings. Daarbij kunnen levensgevaarlijke gelijkspanningen van wel 1000 volt ontstaan. Het vrijschakelen is lastig. Dat eisen wereldwijd geldende veiligheidsvoorschriften bij werkzaamheden aan elektrische bedrijfsmiddelen van meer dan 120 V DC ter bescherming tegen elektrische schokken. Het afschakelen op de omvormer of met andere DC-schakelaars onderbreekt wel de stroom, maar niet de spanning. Arbeidsveiligheid is alleen een feit wanneer elk afzonderlijk paneel automatisch wordt vrijgeschakeld. SOLARCHECK is een zelfregelend systeem dat in geval van storing of servicewerkzaamheden elk zonnepaneel automatisch afschakelt. Door de vrijschakeling van elk afzonderlijk paneel wordt een veilige toestand bereikt zonder elektrotechnisch vakpersoneel in te hoeven schakelen. Ook personen die niet op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en gevaren, zoals dakdekkers of schoonmakers, zijn beschermd.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten