Naar alle persinformatie

Phoenix Contact bundelt activiteiten van smart services en cloud-technologie

09.03.2020

Phoenix Contact

Op 1 januari 2020 bundelt de Phoenix Contact-groep het digitale service-portfolio in de nieuwe dochtermaatschappij Phoenix Contact Smart Business GmbH in Berlijn. Dat zijn alle activiteiten rondom de cloud-technologie en Data Analytics alsmede Software-Services.

In deze nieuwe vennootschap wordt de voormalige start-up uit Berlijn, SmartB Energy Management GmbH, opgenomen waarbij de Corporate Venture Capital-divisie van Phoenix Contact sinds 2017 was betrokken en op het laatst een eigendom had van 100 procent. Uit het bedrijfsonderdeel IMA (Industry Management and Automation) dat is gevestigd in Bad Pyrmont, worden alle zakelijke activiteiten rondom de cloud-technologieën naar de nieuwe vennootschap overgedragen.

Deze zal voor het volledige concern softwarediensten op het terrein van ontwikkeling, bedrijf en verkoop aanbieden - Software-as-a-Service. De GmbH zal een team van 22 medewerkers hebben en als Data Science-Center of Competence actief zijn voor de Phoenix Contact-groep. Mathias Weßelmann wordt de directeur. Hij was tot dusver in de Business Unit Automation Systems verantwoordelijk voor de Cloud Engineering.

Cloud-gebaseerde services op basis van het Internet of Things bieden gebruikers een overzicht over de toestand van hun toepassing, onafhankelijk van tijd en plaats. Via verschillende algoritmes voor voorspelling, optimalisatie en besturing kan een efficiënt energiemanagement worden gerealiseerd, kunnen stilstandtijden van installaties worden verminderd of kan de beschikbaarheid van installaties worden vergroot.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten