Naar alle persinformatie

Snel aansluiten en veilig voeden

15.04.2018

Ethernet-patchpanels  

Ethernet-patchpanels

(5036) De acht nieuwe montagerailmodulen van Phoenix Contact bieden diverse aansluitmogelijkheden.

Met Ethernet-patchpanels is een eenvoudige en snelle aansluiting tussen de veld- en schakelkastbekabeling te realiseren. De acht nieuwe montagerailmodulen van Phoenix Contact bieden diverse aansluitmogelijkheden. In de afgedekte aansluitruimte vereenvoudigen de aansluittechnieken IDC, push-in of schroefaansluiting de installatie van de veldkabel.

De kabelafscherming wordt zonder gereedschap aangesloten waarbij tegelijkertijd de trekontlasting wordt gerealiseerd. Dit bespaart tijd bij het installeren. De optionele overspanningsbeveiliging beveiligt de aangesloten eindapparaten en verhoogt daarmee de beschikbaarheid van de installatie. Met de extra schermstroombewaking staat een nuttige diagnosefunctie ter beschikking. Aanwezige schermstromen, veroorzaakt door verschillende potentialen of EMC, worden met een led aangegeven. Zo worden problemen in de installatie meteen zonder bewerkelijke metingen duidelijk.

Het programma is aangevuld met twaalf Power over Ethernet (PoE)-injectors, waarmee gekoppelde Ethernet-deelnemers via één enkele kabel kunnen worden voorzien van gegevens en stroom. De installatietechniek en beveiligingsfuncties van de patchpanels worden in varianten van deze twaalf modulen voor het eerst toegepast. Naast deze nieuwe technologieën zijn de modulen tot een vermogen van 60 watt en galvanisch gescheiden voeding leverbaar.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20