Naar alle persinformatie

Knowhow op het gebied van overspanningsbeveiliging

29.08.2019

Netvolgstroomvrije vonkbrug met SEC-technologie in detail  

Netvolgstroomvrije vonkbrug met SEC-technologie in detail

Phoenix Contact is een van de pioniers bij de ontwikkeling van overspanningsbeveiligingsmodulen.

De tientallen jaren ervaring alsmede het intensieve fundamentele onderzoek in samenwerking met universiteiten en hogescholen vormen de basis voor de technologische competentie die bij de ontwikkeling van overspanningsbeveiligingsproducten van groot nut is. Een eigen, geaccrediteerd impuls- en hogestromenlaboratorium helpt ons om producten vanaf het eerste idee tot en met de serieproductie veilig en normconform te realiseren.

Een goed voorbeeld daarvoor zijn de nieuwe innovatieve vonkbruggen, de krachtigste componenten in overspanningsbeveiligingsmodulen. Deze zijn in staat zeer hoge stromen veilig af te leiden. Oudere vonkbruggen kennen het probleem de hoge netvolgstroom uit het voedingsnet snel te blussen. Phoenix Contact heeft voor het eerst een vonkbrug ontwikkeld die zo goed functioneert, dat er geen netvolgstromen meer optreden. Daarachter schuilt de Safe Energy Control-technologie. Vonkbruggen met deze technologie zijn bijzonder krachtig en gaan dankzij de ontbrekende netvolgstromen ook heel lang mee. Zekeringen worden niet meer geactiveerd en de installatie blijft onbeïnvloed in werking.

Wist u dit al? Met onze duurzame SEC-overspanningsbeveiligingsmodulen hoeft u zich ten minste vijf jaar lang geen zorgen te maken over vervanging van slijtagedelen. Mocht de statusindicatie binnen deze periode toch aangeven dat er een vervanging nodig is, dan krijgt u het vervangende component gratis.

Ervaar nu meer over onze technologische competentie en innovatieve kracht op het gebied van overspanningsbeveiliging.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20