Naar alle persinformatie

Krachtige DC/DC-converters

13.11.2019

QUINT4-DC/DC-converters  

Nieuwe QUINT4-DC/DC-converter

De nieuwe generatie DC/DC-converters van de productfamilie Quint biedt meer dan een geregelde gelijkspanning. De apparaten combineren de functies van een DC-DC-converter met de producteigenschappen van de voedingen Quint Power. Dat is uniek op de markt.

De nieuwe Quint DC/DC-converters beschikken over een dynamische vermogensreserve. Om moeilijke lasten op te starten, levert de dynamische boost gedurende 5 sec het dubbele uitgangsvermogen. De SFB Technology (Selective Fuse Breaking Technology) stelt u met de 6-voudige nominale stroom gedurende 15 ms voldoende stroom ter beschikking om uw DC-stroomcircuit betrouwbaar en economisch te beveiligen. Standaard zekeringsautomaten worden selectief geactiveerd en parallel aangesloten verbruikers blijven functioneren. De statische boost met max. 125% continu vermogen maakt de eenvoudige uitbreiding van de installatie mogelijk.

De omvangrijke signalering met analoge, digitale en relaiscontacten maakt bovendien een preventieve functiebewaking van de installatie mogelijk. Eventuele veranderingen tijdens het bedrijf worden op een vroeg tijdstip herkend en fouten worden preventief voorkomen.

Nieuw is bovendien de vrije keuze tussen push-in- en schroefaansluittechniek. Daarnaast maakt de IECEx-toelating de toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen mogelijk. Door het grote temperatuurbereik van -25 °C tot +70 °C kunnen de apparaten flexibel worden ingezet en starten deze ook op bij een omgevingstemperatuur van -40 °C. U kunt de meldniveaus en karakteristieken via de NFC-interface specifiek aanpassen.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20