Naar alle persinformatie

Cito Benelux viert 35-jarig jubileum met feestelijk netwerkevenement

18.06.2014

Van links naar rechts: Geert Laseur (Rittal B.V.), Marc Basten (Cito Benelux B.V.), Dirk Jan Wesselink (Cito Benelux B.V.), Walter van Aken (Phoenix Contact B.V.) en Harold van Waardenburg (Eplan Software  Services B.V.)  

Van links naar rechts: Geert Laseur (Rittal B.V.), Marc Basten (Cito Benelux B.V.), Dirk Jan Wesselink (Cito Benelux B.V.), Walter van Aken (Phoenix Contact B.V.) en Harold van Waardenburg (Eplan Software & Services B.V.)

Algemeen Directeur Cito Benelux B.V. toont vertrouwen in nieuw directieteam.

Op 22 mei 2014 vierde Cito Benelux B.V. haar vijfendertigjarige jubileum met een feestelijk netwerkevenement in Zevenaar. Speciaal voor deze gelegenheid hadden medewerkers van Cito Benelux, Rittal, Eplan en Phoenix Contact een programma rondom de thema’s techniek en innovatie samengesteld. De dag stond in het teken van het aantreden van een nieuw directieteam en het vertrek van René Wortelboer als Algemeen Directeur van Cito Benelux B.V., die na vele jaren trouwe dienst met prepensioen ging. Wortelboer werd alom geprezen voor zijn betekenisvolle betrokkenheid bij de elektrotechnische branche.

Honderden binnen- en buitenlandse gasten, waaronder zakenpartners, vrienden en familieleden van René Wortelboer, waren getuige van het eerste publieke optreden van de nieuwe directeuren Marc Basten en Dirk Jan Wesselink (Cito Benelux B.V.), Geert Laseur (Rittal B.V.), Harold van Waardenburg (Eplan Software & Services B.V.) en Walter van Aken (Phoenix Contact B.V.). Het nieuwe directieteam sluit aan op de gewijzigde organisatiestructuur, waarin Cito Benelux B.V. zich als Shared Services Organisatie volledig op de backoffice-activiteiten van Rittal, Eplan en Phoenix Contact zal richten. De internationale groei van de moederbedrijven Friedhelm Loh Group en Phoenix Contact GmbH & Co KG vroeg om een meer directe aansturing van de merken vanuit de Europese business lines.

Momenten om bij stil te staan
In de aanloop naar het gezellige hoogtepunt in de grote feesttent werden de gasten uitgenodigd voor een wandeling door de bedrijfsgebouwen. Onderweg waren er momenten om stil te staan bij een keur aan technische innovaties van Rittal, Eplan en Phoenix Contact, hier en daar opgeluisterd met culinaire versnaperingen en livemuziek. Rittal had de MOSCOW demo bus laten voorrijden en toonde de nieuwste innovaties op het gebied van koeling, monitoring en stroomverdeling, Cito Benelux gaf een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van Supply Chain Management, Eplan gaf een presentatie over efficiënt engineeren en Phoenix Contact demonstreerde slimme draadloze besturingscomponenten. De gasten konden zelfs draadloos de spuithoogte van de waterfontein op het Cito Benelux-plein inregelen. Verder waren er educatieve lezingen van natuurkundige Diederik Jekel (bekend van De Wereld Draait Door) en stonden veel gasten stil bij het overlijden van Wubbo Ockels, die graag zelf op deze dag zijn toekomstvisie op duurzame technologie met de aanwezigen had willen delen.

Trots en dienstbaar
Gezamenlijk toonden de in Zevenaar gevestigde bedrijven zich met dit netwerkevenement van zowel hun meest trotse als meest dienstbare kant en alles was tot in de puntjes verzorgd. De zonnige ontvangst door de nieuwe directieleden bij de entree, de behulpzame medewerkers, herkenbaar aan hun donkerpaarse stropdassen en shawls, de stralende dames van de receptie met champagne en presentjes, ja zelfs de stug doorwerkende magazijnmedewerkers - iedereen was vol trots en behulpzaamheid. En al geven veel relaties van Cito Benelux, met René Wortelboer zelf voorop, doorgaans weinig om uiterlijk vertoon - het effect van alle oprechte aandacht kon na afloop van de gezichten worden afgelezen. Zelfs enkele aanwezige con-collega’s fluisterden tegen elkaar: “Goh, het zijn wel mooie bedrijven hoor.”

Deze conclusie werd ook gedeeld door burgemeester De Ruiter van de gemeente Zevenaar: “Als gemeentebestuur zijn we bijzonder verheugd dat deze bedrijven in deze gemeente gevestigd zijn: zij hebben een uitstraling die tot ver buiten de gemeentegrenzen reikt, maar zijn ook stevig in Zevenaar geworteld. De slagkracht en maatschappelijke betrokkenheid van deze organisaties, die midden in de samenleving staan en consistent investeren in duurzame kwaliteit, is van grote waarde voor deze regio. Ik dank René Wortelboer en alle medewerkers van Cito Benelux van harte voor alles wat zij voor de gemeente Zevenaar hebben betekend. Onder leiding van het nieuwe directieteam zullen deze bedrijven ook in de toekomst voor Zevenaar en omstreken van grote waarde zijn.”

De grote waardering van de branchegenoten voor de jarenlange inzet van René Wortelboer  bleek op het hoogtepunt van het evenement, toen Wortelboer een door de gasten bijeengebracht bedrag van ruim 8000 euro voor het goede doel van zijn keuze in ontvangst mocht nemen. Daarmee zorgde René Wortelboer er zelfs bij zijn eigen afscheid voor dat vooral de mensen in zijn omgeving er beter van werden.

Algemeen Directeur Rittal B.V. Geert Laseur sprak uit naam van het nieuwe directieteam en stelde de heren één voor één voor. Laseur: “Elke bezoeker van dit evenement merkt vandaag hoe trots wij en alle medewerkers van Cito Benelux, Rittal, Eplan en Phoenix Contact zijn om deel van deze organisatie te mogen uitmaken. Vandaag hebben we onze gasten zelfs door onze magazijnen laten lopen, omdat we weten hoe belangrijk een betrouwbare levering is. We zijn trots op de betrouwbaarheid van onze logistieke processen en op het vertrouwen dat onze relaties in onze oplossingen stellen. We nemen vandaag afscheid van René Wortelboer, die met een zachte doch sturende hand richting heeft gegeven aan de koers van deze organisatie. René, het ga je goed. Mede dankzij jou ziet dit voltallige directieteam de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet.”

Bezoekers van het Cito Benelux netwerkevenement aan het woord:

Edwin Keizer & Maarten Pels (Oosterberg Elektrotechnische Groothandel):
“De eerste woorden die bij ons opkomen zijn passie en gedrevenheid. René Wortelboer was niet alleen het gezicht van Cito Benelux, maar ook van de branche. Hij volgde een heldere strategie en dat zien we terug in de producten. Het totale pakket is krachtig, de kwaliteit van de producten, maar ook de after sales, de logistiek, de modulariteit - het concept klopt aan alle kanten.”

Aris Bakker (Trilux): “René Wortelboer en ik zaten samen in het Management Team van mijn voormalig werkgever. René was een vriendelijk, zakelijk en mensgericht bestuurder - altijd direct en down to earth.”

Wilbert Elissen (Terberg Control Systems): “Het is leuk om te zien dat Eplan een demofilmpje, dat in ons bedrijf is opgenomen, hier vandaag laat zien. René Wortelboer zullen we ons blijven herinneren als  een inspirerend spreker. Iedereen hing altijd aan zijn lippen.”

Jan van den Broek (Vakblad Elektro Praktijk): “Een markante persoonlijkheid verlaat de elektrotechniek-branche. Je hoort van iedereen dat hij een kundige en aimabele man is. Ik heb hem onlangs nog in een forumgesprek op de beurs Elektrotechniek meegemaakt en toen werd dat beeld wederom bevestigd.”

Arjan Kruisselbrink (Rabobank De Liemers): “Cito Benelux is een mooie en financieel gezonde organisatie en dat is mede te danken aan de positieve en prestatiegerichte instelling van René Wortelboer.”

Henk Abma (Vink Kunststoffen): “Ik was klant bij René toen hij nog bij ABB werkte en we hebben na die tijd altijd contact gehouden. Hij zette zich ook in om buiten zijn eigen organisatie om met andere management teams van gedachten te wisselen.”

Janneke van Asperdt (Industrial System Engineering): “Hij is een echte winnaar, maar zeker ook een goede verliezer en hij benadert iedereen met hetzelfde oprechte respect. Na mijn jarenlange verblijf in het buitenland kwam ik hem tegen op de Hannover Messe - hij begroette me hartelijk met mijn voor- en achternaam.”

Andre Braakman (FME): “Als voorzitter van de branchevereniging Federatie Elektrotechniek was hij een vaderfiguur in de wereld van de elektrotechniek. Ze gaan hem nog missen in het bestuur.”

Jan de Ruiter (Gemeente Zevenaar): “René Wortelboer is invloedrijk zonder dat hij zichzelf op de voorgrond zet. Hij gaf zijn medewerkers alle vrijheid om zich te ontplooien en werkte hard om van zijn onderneming meer te maken dan een op winst georiënteerd bedrijf. Daarin is hij geslaagd.”


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten