Naar alle persinformatie

Phoenix Contact-team op de Wave Trophy: eYoungsters behaalden de tweede plaats

09.10.2019

Bij de WAVE, de grootste elektromobiliteitsrally ter wereld, zijn de twee 21-jarige stagiaires die meededen namens Phoenix Contact, Jana Schwarze en Alexandra Kerps, op de tweede plaats geëindigd.

Tijdens de WAVE Trophy legden de twee aanstaande bedrijfseconomes 3241 kilometer af in hun eGolf, die ze 'E-Mil' hebben genoemd. De start vond plaats op 13 september in Dortmund en op 21 september bereikte het enige damesteam van de 48 deelnemers de finish in Erlangen. De WAVE heeft als doel te laten zien dat de elektromobiliteit op dit moment al geschikt is voor de vrijwel onbeperkte dagelijkse praktijk.

De internationaal uitgeschreven rally ging dit jaar langs de Duitse Wijnroute en vervolgens via de heuvels van het Zwarte Woud naar het hart van de Alpen. De langste etappe bedroeg 290 kilometer. Voor Schwarze en Kerps geen probleem, want de laadinfrastructuur in Duitsland is inmiddels zo flink uitgebreid dat voor hun Golf met een reikwijdte van circa 300 kilometer altijd wel een laadpaal te vinden was. "En dat bijna altijd met de laadconnectoren van Phoenix Contact." Op update.phoenixcontact.com kunnen de belevenissen van het Phoenix Contact-team worden nagelezen.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20