PHOENIX CONTACT Nederland

Phoenix Contact Nederland

De Nederlandse verkoop-, marketing en serviceorganisatie van Phoenix Contact bevindt zich in Zevenaar, met een nevenvestiging in Reeuwijk. Er vindt in Nederland geen productontwikkeling plaats. In Zevenaar werken wij in één vestiging nauw samen met 2 partners: EPLAN Software & Service en Rittal BV. Phoenix Contact is ISO9001 gecertificeerd en ontving in 2015 het CO2-bewust certificaat. Bij Phoenix Contact in Zevenaar werken ongeveer 100 mensen.

Producten en oplossingen

In vrijwel alle schakelkasten - waar ook ter wereld - komen componenten van Phoenix Contact voor. Van voeding tot signaalomvormers. Van besturingstechniek tot aansluittechniek. Met al deze componenten worden machines en processen bestuurd, beveiligd en gecontroleerd - met andere woorden: geautomatiseerd. Phoenix Contact Nederland kent daarbij 3product segmenten: Device Connectors (DC), Industrial Components and Electronics (ICE) en Industry Management & Automation (IMA).

Deze producten staan aan de basis van systemen die oplossingen bieden aan vele marktsectoren: van automotive tot waterbeheer, en van infra tot food. Phoenix Contact geeft advies over complete configuraties en is daarbij intensief betrokken bij de projecten van klanten. Zoals die van (bijvoorbeeld) Shell, Schiphol en Rijkswaterstaat.

Onze organisatie

De organisatie van Phoenix Contact Nederland is in een "matrix" vorm gebaseerd op de hierboven genoemde productsegmenten DC, ICE en IMA, waarbij een Segment manager steeds leiding geeft aan o.a. Account Managers (zowel regio- als sectorspecifiek), Product Managers en medewerkers van de support afdelingen. De Product Managers van DC en ICE behoren daarbij eveneens bij de afdeling PMMC (Product Management en Marketing Communicatie). DC en ICE delen ook 2 support afdelingen: Technical Sales Support (TSS, voor de technisch complexere klantondersteuning) en het Client Center (voor o.a. productinformatie). Het productsegment Industry Management & Automation (IMA) kent een eigen Application Solution & Support Centre.

De ondernemingswaarden van Phoenix Contact zijn gericht op innovatie, een vooraanstaande technologische positie, en uitstekende relaties met onze partners en klanten, gebaseerd op eerlijkheid en vriendelijkheid. We moedigen vertrouwen in onze medewerkers aan - om zich te ontwikkelen, en de gezamelijke bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20