PHOENIX CONTACT HMI-IPC Technology GmbH

PHOENIX CONTACT HMI-IPC Technology GmbH

Op maat gesneden oplossingen

Het knowhow-centrum voor bedienen en visualiseren

Phoenix Contact HMI-IPC Technology GmbH ontwikkelt en produceert open systeemoplossingen voor het bedienen en visualiseren voor de automatisering in de machine- en installatiebouw. Al meer dan vier decennia concentreren wij op locatie Filderstadt bij Stuttgart alle kerncompetenties binnen de waardeketen – van de ontwikkeling, via de kwaliteitsbewaking tot aan de productie. Zo ontstaan hoogwaardige bedieningsunits voor standaardtoepassingen en specifieke oplossingen die geheel op de wensen van onze klanten zijn aangepast.

Kwaliteit uit traditie

Productie bij Phoenix Contact HMI-IPC GmbH  

Moderne productie in eigen huis

SÜTRON electronic GmbH werd in 1968 als developer op het gebied van besturingstechniek opgericht en sindsdien heeft het bedrijf zich door zijn kwaliteit tot marktleider voor HMI-oplossingen weten te ontwikkelen. Al in 2001 verwierf de Phoenix Contact-ondernemingsgroep een deelname in het bedrijf.

Sinds 2008 is SÜTRON electronic GmbH een volledige dochteronderneming. Met ingang van 2016 opereert het bedrijf onder leiding van directeur Thorsten Behr onder de naam Phoenix Contact HMI-IPC Technology GmbH en is het als specialist op het gebied van bedienen en visualiseren een belangrijk knowhow-centrum voor de Phoenix Contact-groep.

Een klantgerichte ontwikkeling, moderne productie en de kwaliteitsbewaking in eigen huis garanderen producten die aan de hoogste eisen voldoen wat betreft nauwkeurigheid en robuustheid. Onze bedieningssystemen zijn zo ontworpen, dat ze altijd in het netwerk op productie-, automatiserings- en bedrijfsniveau kunnen worden geïntegreerd. Ze worden gekenmerkt door kwaliteit, prestatie en mogelijkheid tot uitbreiding en kunnen wereldwijd op vrijwel elke op de markt verkrijgbare besturing worden aangesloten.

Klantspecifieke oplossingen voor veel branches

Breed programma Touch-Panels  

Touch-Panels voor indoor- en outdoor-toepassingen

Bedrijfsmedewerkers in de meest uiteenlopende branches die beslissingen moeten nemen op technisch gebied, zoeken naar oplossingen voor een gedefinieerde interactie tussen mens en machine. Met ons productenprogramma aan toetsenpanelen en Touch-Panels, mobiele bedieningsapparatuur en bijbehorende toepassingssoftware kunnen wij al aan een groot deel van de aanvragen voldoen. Zit de voor u passende oplossing er niet bij, dan ontwikkelen wij deze specifiek voor u.

Wij bieden automatiseringsoplossingen voor een groot aantal branches en toepassingen, bijv. in de machine- en installatiebouw, proces- en gebouwenautomatisering, levensmiddelentechniek en scheepsbouw. Onze producten zijn voorzien van de benodigde certificeringen en toelatingen overeenkomstig de eisen binnen de desbetreffende branche.

Open voor alle eisen

Thorsten Behr, directeur  

Directeur Thorsten Behr

"Onze bedieningsunits zijn altijd net zo specifiek als de klant zelf. Doorslaggevend zijn de specifieke toepassingsvoorwaarden en de omgevingsomstandigheden. Die analyseren we en zoeken we tot op de bodem uit, vooral als die uitzonderlijk zijn," zo licht directeur Thorsten Behr de productstrategie van Phoenix Contact HMI-IPC Technology GmbH toe.

Is het display af te lezen bij direct invallend zonlicht? Is de behuizing resistent tegen chemische invloeden? Is het apparaat geschikt voor toepassing bij zeer hoge of lage temperaturen? Functioneert het ook bij een hoge luchtvochtigheid? Voldoet het aan hoge beschermingsgraden tot IP69K? Is het stootvast? Voldoet het aan de hoogste hygiënische eisen? Thorsten Behr: "Dergelijke vragen stellen wij dagelijks. En wij vinden de antwoorden. Daagt u ons maar uit."

Filosofie en bedrijfscultuur

Werkomgeving bij Phoenix Contact  

Hoogwaardige producten ontstaan in een goed bedrijfsklimaat

Het feit dat we van oorsprong een door ingenieurs geleid middelgroot bedrijf zijn, uit zich in onze innovatieve en creatieve samenwerking. Ons team bestaat uit jonge en ervaren medewerkers en werkt met enthousiasme aan de ontwikkeling van toekomstgerichte oplossingen op het gebied van human machine interfaces.

Vertrouwen, openheid, eerlijkheid, wederzijdse waardering en een intensieve communicatie met de medewerkers is een wezenlijk bestanddeel van onze bedrijfscultuur. De mens komt bij ons op de eerste plaats. Dat komt tot uitdrukking in de investeringen en maatregelen die bijdragen aan een veilige en gezonde werkomgeving.

PHOENIX CONTACT
HMI-IPC Technology GmbH

+49 (0) 0711 / 770 98-0

Kurze Straße 29
70794 Filderstadt, Germany

Meer informatie