PHOENIX CONTACT Energy Automation GmbH

Phoenix Contact Energy Automation GmbH

Het automatiseren van energienetten

Competentie en innovatie voor de energienetten van de toekomst.

Phoenix Contact is de technologie- en oplossingspartner voor ondernemingen in de energievoorziening. Als specialist voor de automatisering van energienetten zijn wij zowel actief in het hoogste en hoogspanningsnet, als op het gebied van de intelligente distributienetten. Het aanbod strekt zich uit van complexe oplossingen voor de stationsbesturingstechniek in transportnetten tot 400 kV, via beveiligingstechniek en automatiseringsoplossingen in het distributienet tot aan de levering van componenten voor de meldingsverwerking en communicatie.

Overtuigende expertise

  Transformatorstation  

Overtuigende expertise

Onze onderneming is voortgekomen uit Helmut Mauell GmbH met meer dan 60 jaar ervaring in de automatisering van energievoorzieningsinstallaties. Sinds april 2017 combineren wij onze branche- en systeemkennis met het technologische en productenaanbod van Phoenix Contact en zijn wij als Phoenix Contact Energy Automation GmbH met het hoofdkantoor in Velbert een onderdeel van de ondernemingsgroep.

De veranderende energievoorziening

Omschakelstation  

Omschakelstation

De digitalisering in de energiesector vereist een voortdurende netwerkkoppeling van energiestromen en energiemarkten. "Voor een interoperabel netbedrijf worden open software- en integratieplatformen steeds belangrijker. Bij Phoenix Contact verenigen wij solide knowhow voor de automatisering en besturing van energienetten met de vereiste kennis over moderne, IT-veilige communicatie, gebaseerd op veilige IEC-protocollen“, benadrukt Dirk Riesenberg, Global Industry Manager.

Betrouwbare besturings- en remote communicatietechniek

Betrouwbare besturings- en remote communicatietechniek  

Betrouwbare besturings- en remote communicatietechniek

Afstandsbediening en bewaking van uitgestrekte netwerken stelt hoge eisen aan de toegepaste stationsbesturings- en remote communicatietechniek. Onze componenten zijn schaalbaar en voldoen daarbij aan de hoge aanspraken aan de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en de IT-veiligheid. De voortdurende verandering in de energiewinning veroorzaakt een toenemende behoefte aan betrouwbare informatie- en communicatietechniek in het distributienet.

Door eigen ontwikkelingscompetenties bieden de producten en systemen van Phoenix Contact standaardcommunicatieprotocollen aan, zoals IEC 60870 en IEC 61850, voor het waarborgen van de interoperabiliteit. Een consequente en doorlopende ontwikkeling van onze systemen in combinatie met de implementatie van erkende standaarden biedt u de mogelijkheid voor het toepassen van toekomstbestendige oplossingen. Phoenix Contact is uw ervaren partner voor energie-, gas-, water- en stadsverwarmingsvoorzieningen, alsmede in de industrieautomatisering en gebouwenbeheersystemen.

Uitgebreid product- en serviceprogramma

Klantengesprek  

Uitgebreid product- en serviceprogramma

Wij realiseren betrouwbare oplossingsconcepten voor een stabiele energievoorziening; van elektromechanische speciale relais, zoals valkleprelais, tot en met elektronische detectiesystemen en oplossingen voor de communicatie-, automatiserings- en beveiligingstechniek.

Wij begeleiden u bij uw projecten met onze producten, technologieën en services. Indien gewenst, zorgen wij voor de volledige systeemintegratie alsmede voor het complete projectmanagement tot en met de gedocumenteerde oplevering. Services zoals het patchmanagement en remote-onderhoudsconcepten behoren net zo tot onze competentie als een lange leveringsgarantie van systeemcomponenten gedurende de gehele levensduur van de installatie.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20