PHOENIX CONTACT E-Mobility GmbH

Pionier op het gebied van de snellaadtechniek

Pionier op het gebied van de snellaadtechniek

Wij zijn het competentiecentrum voor laadtechniek in de elektromobiliteit.

Phoenix Contact E-Mobility GmbH, opgericht in januari 2013, heeft inmiddels meer dan 250 medewerkers in dienst. Binnen de Phoenix Contact Group is Phoenix Contact E-Mobility GmbH het competentiecentrum voor laadtechniek op het gebied van de elektromobiliteit. Als full-service provider ontwikkelen en produceren wij componenten en oplossingen voor zowel de laadinfrastructuur als voor de laadinterface aan boord. Als IATF-16949-gecertificeerde onderneming zijn wij een betrouwbare partner voor de automobielindustrie.

Producten en oplossingen voor het laden van elektrische voertuigen

Elektrische auto bij een laadpaal  

Ons portfolio dekt het volledige laadproces af

Van de laadpaal tot de elektrische auto: ons productportfolio dekt het volledige laadproces af. Hiertoe behoren laadkabels, laadstekkers en -controllers voor het laden van alle soorten elektrische voertuigen, zowel voor gelijk- als wisselstroom.

Met de juiste laadbeheersoftware en talrijke andere componenten van de Phoenix Contact Groep worden intelligente totaaloplossingen gecreëerd die ook milieuvriendelijk laden met hernieuwbare energie mogelijk maken.

Ontwikkeling van vernieuwende technologieën

Gekoelde HPC-laadconnector  

Met High Power Charging wordt elektromobiliteit geschikt voor de dagelijkse praktijk

Als innovator bepalen we normen in de ontwikkeling van een efficiënte laadinfrastructuur die geschikt is voor dagelijks gebruik.

De ontwikkeling van vernieuwende snellaadtechnologieën, zoals High Power Charging (HPC), reduceert de laadtijd tot slechts enkele minuten.

Op deze manier leveren wij een aanzienlijke bijdrage aan de doorbraak en de acceptatie van de elektromobiliteit in onze maatschappij.

Bepaalt het tempo op het gebied van laadstandaarden en normen

Logos van het CharIN en van het NPM  

Wij zijn lid van het CharIN en het NPM

Naast toonaangevende Duitse automobielfabrikanten en de TÜV Süd zijn wij een van de oprichters van het Charging Interface Initiative (CharIN). De vereniging heeft tot doel het Combined Charging System (CCS), waarbij wij een belangrijk aandeel hadden in de ontwikkeling ervan, als de wereldwijde standaard voor het snelladen van elektrische auto's te vestigen.

Ook wordt Phoenix Contact door directeur Roland Bent vertegenwoordigd in het nieuw opgerichte Duitse Nationale Platform Toekomst van de Mobiliteit (NPM). Hij is daar voorzitter van de werkgroep AG 6 voor standaardisering, normering, certificering en toelating.

Het management

Management van Phoenix Contact E-Mobility GmbH  

CEO Michael Heinemann (links) en COO Ralf Döhre (rechts)

Michael Heinemann is sinds januari 2019 CEO van de onderneming en als voorzitter van de raad van bestuur verantwoordelijk voor ontwikkeling, marketing, verkoop, HR en controlling. Hij begon zijn carrière bij Phoenix Contact in 1992 en was als laatste voorzitter van de raad van bestuur van Phoenix Contact Power Supplies GmbH.

Ralf Döhre is COO van het bedrijf en verantwoordelijk voor inkoop, engineering, productie, laboratorium en kwaliteit. Hij is sinds 2007 werkzaam bij Phoenix Contact en vanaf 2013 behoort Ralf Döhre tot het management van Phoenix Contact E-Mobility GmbH. Als commercieel manager alsmede productieverantwoordelijke heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de opbouw van de maatschappij.

PHOENIX CONTACT
E-Mobility GmbH

+49 52 35/34 38 90

Hainbergstraße 2
D-32816 Schieder-Schwalenberg