Voorlopig programma PLCnext Business Event

13.15 uur         Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers

13.45 uur         Walter van Aken - Opening

Digitale transformatie gaat niet vanzelf. Onder andere een gebrek aan technisch personeel en twijfel over security weerhouden ondernemers om de 4e industriële revolutie te omarmen. Walter van Aken, algemeen directeur van Phoenix Contact B.V., bespreekt de uitdagingen en vragen waar ondernemers voor staan. Is openheid (van software, van community’s, et cetera) het antwoord?

14.00 uur         Ruud Veltenaar - Visie op de toekomst en technologisering van de Nederlandse  industrie

Hoe kunnen we slim produceren en mondiaal blijven concurreren? Welke technologieën hebben we daarvoor nodig in de ‘fabriek van de toekomst’? Filosoof, trendwatcher en bijzonder hoogleraar Ruud Veltenaar deelt zijn visie op de toekomst en technologisering van de Nederlandse industrie.

15.00 uur         Harm Geurink - PLCnext Technology: de basis voor een open, industrieel                  besturingsplatform

Voor de 4e industriële revolutie moeten applicaties, apparaten, machines en sensoren eenvoudig informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Het toevoegen van een extra ‘ding’ mag geen ingewikkeld programmeerwerk met zich meebrengen. Traditionele industriële besturingen bieden hiervoor te weinig flexibiliteit en openheid.

De gloednieuwe PLCnext Technology biedt wel de openheid, flexibiliteit en communicatiemogelijkheden die u nodig heeft om de voordelen van de 4e industriële revolutie te benutten. Tijdens dit event laat Harm Geurink, productmanager Industrial Electronics bij Phoenix Contact, u kennismaken met dit open, innovatieve besturingsplatform, dat compleet nieuwe vrijheidsgraden biedt.

15.30 uur         Een early adopter aan het woord

Om snel te kunnen reageren op aanvragen moeten processen automatisch verlopen. Hierbij zorgen zaken als codegeneratie, automatisch testen en simulatie voor een snellere, betrouwbare engineering en een hogere softwarekwaliteit. Een voorwaarde hiervoor is dat de softwaretools de hiervoor benodigde open interfaces bieden. Een early adopter vertelt over zijn ervaringen met PLCnext Technology en de bijbehorende softwaretools.

15.45 uur         Korte pauze om te netwerken en kennis te delen met PLCnext-gebruikers

16.30 uur         Bert van der Linden - Industrie 4.0 en Cyber Physical Systems

Door de digitale vooruitgang worden producten uit onze fysieke wereld vervangen door digitale alternatieven, maar er blijven ook fysieke producten bestaan. In het kader van de 4e industriële revolutie moeten deze digitale alternatieven en fysieke producten automatisch informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Daarvoor is een betere integratie noodzakelijk en moeten systemen zo open en flexibel mogelijk zijn, zodat ze naar behoefte volledig aangepast kunnen worden om slim samen te werken. We betreden hiermee het domein van de ‘Cyber-Physical Systems’. Bert van der Linden, Senior Lecturer en consultant Smart Industry, legt uit wat dit zijn en welke rol ze hebben binnen de 4e industriële revolutie.

17.00 uur         Ulrich Leidecker - Smart manufacturing @ Phoenix Contact (Engelstalig)

Als machinebouwer en productiebedrijf digitaliseert Phoenix Contact zelf ook zijn machines en productielijnen. Ulrich Leidecker, President Business Area Industry Management & Automation van Phoenix Contact, deelt de best practices die laten zien dat investeren in digitalisering de moeite waard is.

17.30 uur         Een early adopter aan het woord

Omdat klassieke PLC’s niet echt open zijn, wordt vaak gekozen voor een combinatie van klassieke PLC’s en industriële PC’s. Behalve dat deze combinatie minder voordelig is, heeft die nog meer nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de security-aspecten. Juist daarvoor is de PLCnext Technology ontwikkeld. De early adopter vertelt over zijn ervaringen met PLCnext.

17.45 uur         Walter van Aken - Afsluiting

Toekomstbestendig betekent in de digitale wereld dat we open moeten staan voor integratie van nieuwe technologieën die we wellicht vandaag nog niet eens kennen. En dat we, mits de juiste maatregelingen zijn genomen, we niet bang hoeven te zijn om onze apparatuur aan het internet te koppelen. Wanneer we anders leren denken, zien we nieuwe kansen en nieuwe business modellen, zo benadrukt Walter van Aken tijdens deze afsluitende sessie.

18.00 uur         Buffet en borrel om te netwerken en kennis te delen met PLCnext-gebruikers

20.00 uur         Einde

(0316) 59 17 20

Harm Geurink

Harm Geurink

Product Manager Industrial Electronics

Hoe ziet u de industriële besturingstechniek, nu en in de toekomst?

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening! Behalve dat wij u informeren over het resultaat van deze enquête verloten (indien gewenst) wij ook 25 “Laptop Backpacks” onder de deelnemers.

PLCnext Technology
Vul de enquête in