Windows 7

Beveiliging voor industriële installaties met Windows 7

Beveilig uw industriële Windows 7-computers – ook na beëindiging van de support op 14 januari 2020!

Op 14 januari 2020 beëindigt Microsoft de support voor Windows 7. Vanaf die datum worden de nieuw ontdekte gaten in de beveiliging op Windows 7-computers niet meer gedicht door de gebruikelijke updates van Microsoft. Beveilig daarom nu uw installatie met de mGuard Security-Appliance van Phoenix Contact – en dat zonder uw functionerende machines en installaties aan te passen.

Uw voordelen

  • Eenvoudige integratie in bestaande netwerken: geen wijziging van de bestaande systeemconfiguratie dankzij de gepatenteerde Stealth Mode
  • Snel als altijd: de realtime-performance van het systeem wordt niet beïnvloed
  • Voordelig, want de vervanging van hardware, software en productie-installaties is niet nodig
  • Ongecompliceerde integratie in uw automatiserings- en IT-omgevingen
  • Uitstekend beveiligd met de industriële virussensor CIFS-Integrity-Monitoring

Beëindiging Support Windows 7 – wat houdt dat in?

Windows-computers in de automatisering  

Windows-computers in de industriële automatisering

Vanaf 14 januari 2020 worden de nieuw ontdekte gaten in de beveiliging op Windows 7-computers niet meer gedicht door de gebruikelijke updates van Microsoft. Hierdoor neemt het veiligheidsrisico bij productiecomputers met het verouderde Windows-besturingssysteem toe en neemt de kans toe dat kwaadwillende zich toegang kunnen verschaffen tot deze productiecomputers of dat ze geïnfecteerd raken met virussen, Trojanen of wormen.

Microsoft en beveiligingsexperts waarschuwen daarom dat het tijd is om in actie te komen!

De uitgebreide support voor Windows 7 Embedded loopt overigens ook nog maar tot 13 oktober 2020.

Beveiliging tegen virussen door CIFS-Integrity-Monitoring

De functie CIFS-Integrity-Monitoring (CIM) van mGuard is een industriële virussensor die Windows bestandssystemen controleert op onverwachte veranderingen en zo kan zien of Windows-computers wellicht door schadelijke software zijn geïnfecteerd. Zodra een verandering wordt vastgesteld, wordt u door de mGuard per e-mail of SNMP-trap gewaarschuwd. CIFS-Integrity-Monitoring is daardoor een voor de industrie geschikt alternatief voor traditionele antivirussoftware. Een interessant voordeel hierbij is dat de Windows-computer nauwelijks wordt belast, zodat de realtime-eigenschappen van uw machine of installatie geen nadelige invloeden ondervinden. Ook zijn er bij deze oplossing  geen regelmatige updates met viruspatronen nodig.

Industriële virussensor CIFS-Integrity-Monitoring  

CIFS-Integrity-Monitoring-functie van de mGuard

Stealth Mode – veiligheid zonder verandering in het systeem

Dankzij de gepatenteerde Stealth Mode kan de mGuard-Security-Appliance ook achteraf volledig transparant in een bestaand netwerk worden geïntegreerd. De mGuard neemt daarbij automatisch de MAC- en IP-adressen van de te beveiligen systemen over, zodat er geen extra adressen voor het management van de mGuard-Security-modulen nodig zijn. Ook hoeven er  geen andere aanpassingen in de netwerkconfiguratie doorgevoerd te worden.

Isolatie van de Windows-computer door middel van een firewall

mGuard-Security-moduul met geïntegreerde firewall  

mGuard-Security-Appliance met geïntegreerde firewall

Om het veiligheidsrisico door een Windows 7-computer in het netwerk te minimaliseren, dient deze zo veel mogelijk van de rest van het netwerk te worden geïsoleerd. De mGuard-firewall controleert en filtert de communicatie van en naar de te beveiligen systemen aan de hand van een configureerbaar beveiligingsmechanisme. Daardoor wordt de communicatie beperkt tot de vertrouwde partners, protocollen, poorten en verbindingsrichtingen die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de complete installatie.

Onze service – uw security-concept

Serviceteam Netwerktechniek  

Onze netwerkspecialisten – voor u aan de slag

Indien gewenst controleert Sjoerd Hakstege – van Eekhout, Netwerk en Security specialist bij Phoenix Contact B.V. uw netwerk en werkt hij op basis van uw wensen een individueel beveiligingsconcept uit voor uw installatie. Ook kan hij een training van uw medewerkers op het gebied van industriële security verzorgen.

U kunt gebruikmaken van het contactformulier rechtsboven op deze pagina.

(0316) 59 17 20

Sjoerd Hakstege- van Eekhout

Sjoerd Hakstege - van Eekhout

Network & Security Specialist