Bruggen

Bruggen

Voor helder zicht

Besturings- en visualiseringsoplossingen zorgen ook bij sterke zeegang en lastige lichtomstandigheden voor maximale veiligheid.

Schepen stellen vanwege de geëxponeerde omgeving bijzondere eisen aan de betrouwbaarheid van automatiseringssystemen. Tevens zijn een duidelijke visualisering en bediening, ook bij sterke zeegang en verschillende lichtomstandigheden, onmisbaar voor een veilig gebruik van het schip.

Phoenix Contact levert op maat gesneden oplossingen voor de scheepsbrug, van een betrouwbare besturingsoplossing dankzij uitvalveilige redundantie tot aan maritieme bedienings- en visualiseringsapparatuur.

Uw voordelen

  • bewezen kwaliteit: gecertificeerd volgens GL, LR, BV, DNV, ABS en EN 60945
  • voordelige oplossingen voor modernisering en installatie-uitbreiding
  • maritieme HMI's en industriële PC's met kompasveilige afstand volgens ISO R 694 en DIN EN 60945 paragraaf 11.2

Bedieningsunits voor maritieme toepassingen

Bedieningsunit voor maritieme toepassingen  

HMI voor toepassing op de brug

Op de brug hebt u HMI's nodig die voldoen aan de hoge eisen voor toepassing op schepen.

Het dimmen van de industriële, resistieve touch-displays hoort daar evengoed bij als een geïntegreerde alarmhoorn. Via de potentiaalvrije uitgang kunnen externe meldapparaten worden aangesloten.

Redundante multi-client-visualisering

Visualisering op een maritieme HMI  

Gekoppelde visualisering dankzij multi-client-oplossing

Met onze bedienings- en visualiseringsoplossingen zorgt u ervoor, dat de juiste informatie op de juiste plaats beschikbaar is.

Daarbij maken de clients gebruik van een redundant uitgevoerde server. Op de centrale industriële PC legt u de toegangsrechten vast en bepaalt u welke clients welke subsets krijgen. Speciaal op de scheepsbouw afgestemde hard- en software vormt de basis hiervoor.

Oplossingen voor ruitenwisinstallaties

Ruiten van de scheepsbrug  

Uitstekend zicht vanaf de brug

Helder zicht voor de kapitein moet voor de veiligheid aan boord op elk moment gewaarborgd zijn.

Met de betrouwbare automatisering van ruitenwisinstallaties zorgt u voor een veilige toepassing op schepen, ook bij sterke zeegang.

Eenvoudig configureerbare, gekoppelde visualisering

Realiseer een gekoppelde multi-client-visualisering met toegang tot maritieme Touch-Panels op basis van een redundante OPC-server. U hebt altijd overzicht over de alarming- en monitoring-functies dankzij de toegang tot een consistente database op verschillende plaatsen op het schip. Met een redundant opgebouwd systeem zorgt u aan boord voor een datacommunicatie met hoge beschikbaarheid. Regel bovendien op comfortabele wijze via de HMI het licht en het klimaat.

Topologie: eenvoudig configureerbare, gekoppelde visualisering  

Oplossing voor een datacommunicatie aan boord met hoge beschikbaarheid

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20