Service op locatie

Ons doel: uw productiviteit

Service op locatie als dienstverlening tijdens het project  

Uitgebreide service voor uw systemen – van de installatie tot aan de system check.

Profiteer van de voordelen van ons serviceteam: jarenlange ervaring, geconcentreerde knowhow en hoge flexibiliteit. Het netwerk van de Phoenix Contact-service-experts ondersteunt u niet alleen bij de installatie en de inbedrijfstelling, maar ook tijdens bedrijf – zelfs in de meest afgelegen uithoeken van de wereld.

Competente service – een overzicht

Technische support

Voor de technische support van onze producten kunt u tijdens kantooruren gratis contact opnemen met onze support afdeling.

Calamiteiten / storingen

In situaties van calamiteiten en/of storingen buiten onze kantooruren kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op tel. +31 (0)70 370 22 72.

Via de telefoniste van ons Calamiteiten Service Center, brengen wij u in contact met één van onze medewerkers. De medewerker kan u dan helpen met het leveren van producten die ons magazijn in Zevenaar op voorraad liggen.

Local Service

Onze service op locatie helpt u bij installatie-uitbreidingen of stilstand van de installatie. Samen met u zetten wij uw automatiseringssysteem om. Bovendien lokaliseren en verhelpen wij direct de oorzaak van een storing.

Start-up-support

Verzeker u van het vertrouwen van uw klanten en speel in de kritieke fase van de inbedrijfstelling op safe. Wij ondersteunen u direct ter plaatse en zorgen dat alles loopt zoals u dat heeft gepland. Onze specialisten helpen bij alle zaken rondom besturings-, bus- en systeemtechnologieën.

System check

Het laten controleren van uw installatie of machine geeft u de zekerheid van maximale beschikbaarheid. Wij bieden uitgekiende totaalpakketten – van een sterkte-zwakte-analyse van uw bus- of Ethernet-applicaties tot aan program code checks.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20