Naar alle persinformatie

PC Worx-functieblokken voor het draadloze systeem Radioline

29.08.2019

PC Worx-functieblokken voor het draadloze systeem Radioline  

Functieblokken maken het directe uitlezen van de draadloze-systeemparameters mogelijk

De nieuwe PC Worx-functieblokken maken het mogelijk om toestands- en diagnoseparameters van het draadloze Radioline-systeem direct met een besturing uit te lezen.

Daartoe behoren bijv. de signaalsterkte en foutstatus van de afzonderlijke draadloze stations alsmede de procesdata van de afzonderlijke I/O-modulen. De directe overdracht van deze data aan het besturingssysteem maakt een snelle en flexibele reactie op alle binnenkomende parameters mogelijk. De koppeling van I/O-data in uitgestrekte installaties vormt voor energiebedrijven en gemeenten een uitdaging vanwege de grote afstanden die voordelig moeten worden overbrugd. Voorbeelden hiervan zijn pompstations, pijpleidingen of verkeerskundige draagconstructies. Het draadloze systeem Radioline maakt het mogelijk om tot 250 stations te verbinden zonder het bewerkelijke leggen van kabels. De I/O-data zijn daarbij eenvoudig via Modbus in een besturing te integreren. Hiertoe krijgt de draadloze master een Modbus-adres waarna deze met de geïntegreerde seriële interface via Modbus/RTU met een besturing worden gekoppeld. Zo wordt het volledige draadloze netwerk vertegenwoordigd door slechts één Modbus-slave-adres en kan sensor-/actorinformatie eenvoudig worden uitgelezen en geschreven. Per netwerk zijn er tot 99 verschillende ingangsmodulen adresseerbaar.

De nieuwe functieblokken kunnen van de productdetailpagina's van de Radioline-artikelen onder het tabblad "Downloads" worden gedownload.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20