Naar alle persinformatie

Cloud-systeem voor PROFINET biedt toegang tot clouddiensten

15.04.2016

Cloud-koppeling en cloud-besturing  

Het nieuwe PROFICLOUD-systeem biedt engineers eenvoudig toegang tot clouddiensten

(4829) Met de PROFICLOUD Technology brengt Phoenix Contact PROFINET naar de Cloud. Door de Profinet-standaard en de nieuwste informatietechnologie te combineren, worden de onbegrensde mogelijkheden van clouddiensten eenvoudig toegankelijk voor industriële automatiseringsengineers.

Het systeem bestaat uit een cloud-koppeling, -besturing, PROFICLOUD-licenties en -diensten. De installatie is snel en eenvoudig: de engineer bouwt zijn automatiseringsnetwerk in zijn gebruikelijke ontwikkelomgeving op. De PROFICLOUD-koppeling wordt lokaal geïnstalleerd en koppelt het lokale PROFINET-netwerk via internet met de PROFICLOUD. Zonder bijkomende programmering verschijnen de  PROFICLOUD-diensten als lokale deelnemers in het PROFINET-netwerk. Ook kan een decentrale PROFICLOUD-besturing eenvoudig via internet aan PROFICLOUD gekoppeld worden waardoor ook decentrale installaties geïntegreerd kunnen worden in de Cloud. De PROFICLOUD datacommunicatie wordt beveiligd door TLS-datacodering (Transport Layer Security).

PROFICLOUD biedt hiermee een groot aantal nieuwe mogelijkheden voor automatiseringsoplossingen op basis van PROFINET: bijvoorbeeld doordat informatie uit clouddiensten in de besturingsapplicatie kunnen worden geïntegreerd of doordat complexe rekenkundige functies, intelligent aan centrale besturingen worden overgedragen. Tegelijkertijd wordt netwerken eenvoudiger dan ooit.

Ervaar de PROFICLOUD Technology die wezenlijke voordelen biedt voor de industriële productie van morgen.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20