Naar alle persinformatie

Universele DIN-rail behuizing voor Raspberry-Pi

15.05.2016

Elektronicabehuizing RPI-BC  

RPI-BC: de behuizing voor Raspberry Pi-minicomputers

(4843) Met de RPI-BC elektronicabehuizing biedt Phoenix Contact voor het eerst een DIN-rail behuizingsoplossing aan voor het professioneel inbouwen van Raspberry Pi besturingen.

De RPI-BC behuizing is standaard geschikt voor het professioneel inbouwen van de Raspberry Pi-varianten B+, B2 en B3 (en Raspberry Pi A+ met optionele adapter). Om de assemblagetijd te verkorten kan deze behuizing volledig zonder gereedschap geassembleerd worden. Bijzonder is dat de behuizing extra inbouwruimte biedt voor additionele printplaten, proefprinten of componenten als bijvoorbeeld een voeding waarmee de functie van de Raspberry-Pi kan worden uitgebreid.

De behuizingen heeft een bouwbreedte van 107,6 mm en een bouwvorm conform DIN 43880 (bekend van o.a. installatieautomaten). Hierdoor kan de behuizing naadloos in de meterkast geïntegreerd worden door hem eenvoudigweg op de DIN-rail te klikken. Door middel van de uittrekbare rail-ontgrendelclips is montage direct aan een vlakke wand ook mogelijk.

Door gebruik te maken van de optionele hoogpolige busverbinding in de DIN-rail, kunnen meerdere BC-behuizingen of BC-development kits aaneengeschakeld worden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld (parallelle) voedingen afgetakt worden als ook (seriële) busverbindingen. Voor het aansluiten van de multipurpose-interface GPIO (general purpose input/output) zijn optionele PTSM-printconnectoren leverbaar. Indicatie led’s van de Raspberry-PI blijven goed zichtbaar en de mini-SD-kaart kan in gemonteerde toestand uitgewisseld worden en zelfs verzegeld tegen ongewenst verwijderen. De combinatie van een beschermende behuizing en passende aansluittechniek biedt u als producent van kleine aantallen apparaten, onderzoeksinstellingen of hobby-ontwikkelaars een efficiënte totaaloplossing om de Raspberry Pi uit te breiden tot een elektronisch apparaat dat geschikt is voor elke toepassing.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20