Naar alle persinformatie

Alles in 1 AC-laadcontroller voor E-mobility

15.04.2018

AC-laadcontroller EV Charge Control Advanced Plus  

De nieuwe AC-laadcontroller combineert alle wezenlijke functies in één compacte behuizing

(5039) De nieuwe AC-laadcontroller EV Charge Control Advanced Plus van Phoenix Contact combineert alle wezenlijke besturings- en bewakingsfuncties voor het laadproces in één compacte behuizing.

Naast het AC-laden volgens IEC-61851-1 omvat de controller een DC-foutstroombewaking. Bij het optreden van foutstromen wordt de controller automatisch gereset, wat de beschikbaarheid van het laadstation verhoogt en veiligheid in de achterliggende infrastructuur. Tevens is er een automatische ontgrendeling van de voertuiglaadconnector bij spanningsuitval geïntegreerd, zodat die in een dergelijk geval probleemloos kan worden ontkoppeld. De gebruikersvrijgave vindt comfortabel per RFID plaats, naar keuze via een lokale whitelist of via een backend-koppeling. RFID-lezers en energiemetingsmodulen worden comfortabel via RS-485 en Modbus/RTU aangesloten. De Ethernet-interface maakt de besturing en bewaking op afstand van het laadpunt via Modbus/TCP mogelijk. Optioneel is de AC-laadcontroller ook met geïntegreerde 3G-modem en OCPP-interface leverbaar.

Dit grote aantal geïntegreerde functies vereenvoudigt de opbouw van private wallboxes of publieke laadzuilen en reduceert daarmee montagetijd en -kosten. De laadcontroller is daarmee vooral geschikt voor toepassing in laadstations en laadparken in semi-openbare en bedrijfsomgevingen.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20