Naar alle persinformatie

Veilig gescheiden van het veld naar het netwerk

14.04.2017

Modulaire scheidingsversterkercombinatie met opsteekbare gateway  

Scheidingsversterkers willekeurig combineren en in het netwerk integreren

(4954) De scheidingsversterkers Mini Analog Pro met bus- en netwerkaansluiting combineren de voordelen van een veilige galvanische scheiding met die van de digitale communicatie.

Op een bouwbreedte van minder dan 50 mm worden maximaal acht veldsignalen storingvrij aan industriële netwerken overgedragen. Signaalspecifieke ingangskaarten vervallen.

De zeer compacte modulen bieden alle klassieke functies van de signaaloverdracht bij een bouwbreedte van slechts 6,2 mm: analoge, temperatuur-, frequentie- of schakelsignalen worden betrouwbaar verwerkt en in uitgangssignalen omgezet. De nieuwe opsteekbare gateways digitaliseren deze uitgangsgegevens en sturen ze via een serieel communicatieprotocol, zoals Modbus of PROFIBUS, rechtstreeks vanuit het interfaceniveau naar het besturingssysteem of de PLC. Naast de snelle, foutloze bundeling van signalen in één netwerkkabel biedt dit een veilige galvanische scheiding tot in de CPU. Ook tussen de afzonderlijke kanalen. Er kunnen maximaal acht scheidingsversterkers met stroom- of digitale uitgang willekeurig worden gecombineerd. Dit maakt een tot nu toe ongekende modulariteit en ruimtebesparing voor u mogelijk.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20