PHOENIX FEINBAU GmbH & Co. KG

PHOENIX FEINBAU GmbH  Co. KG in Lüdenscheid

Competentie in productie

Productie en technologie-ontwikkeling voor de Phoenix Contact-groep.

Phoenix Feinbau GmbH & Co. KG is een metaalbewerkingsbedrijf in Lüdenscheid, Duitsland. Als onderdeel van de Phoenix Contact-groep bundelt de onderneming competenties op het gebied van werktuigbouw, stansdeelproductie, oppervlaktetechniek en montage met spuitgietbewerkingen.

Ontwikkeling op hoog niveau

Dr. Jens Heidenreich, directeur Phoenix Feinbau GmbH  Co. KG

Dr. Jens Heidenreich

"Phoenix Feinbau staat met zijn technologische competentie voor de volledige waardeketen van de klemmenproductie door Phoenix Contact. In combinatie met een ontwikkelingsafdeling van hoog niveau en een innovatiemanagement leveren wij een zeer belangrijke bijdrage aan het wereldwijde succes van de ondernemingsgroep", zegt Dr. Jens Heidenreich, sinds 2013 directeur van Phoenix Feinbau en sinds 2005 werkzaam binnen de ondernemingsgroep.

Knowhow van meer dan 70 jaar

Moderne productie bij Phoenix Feinbau GmbH  Co. KG

Moderne productie

Phoenix Feinbau is opgericht in 1939 onder de naam Noelle & Berg en kan bogen op meer dan 70 jaar ervaring op het gebied van de metaalbewerking. In 1955 veranderde Noelle & Berg in Phoenix Feinbau en werd daarmee een vast onderdeel van de Phoenix Contact-groep. 

Tegenwoordig werken meer dan 700 medewerkers aan de productie van metalen stans- en gebogen stansdelen alsmede kunststofdelen voor de fabricage van elektrotechnische componenten en producten voor de ondernemingsgroep. De producten worden in de elektrotechnische, elektronica- en autotoeleveringsindustrie toegepast. Naast losse metalen delen worden ook complete componenten geproduceerd. 

Door de eigen kunststof-spuitgietproductie en hooggeautomatiseerde montage is het dienstenpakket uitgebreid tot dat van producent van kant-en-klare producten voor de verkoop.

De toekomst zeker stellen met een opleiding

Opleiding bij Phoenix Feinbau

In de opleidingswerkplaats

Sinds 1947 worden op de locatie Lüdenscheid jonge mensen voor verschillende beroepen opgeleid. Momenteel zijn dat: werktuigbouwkundig monteur, productdesigner, industrieel monteur, elektrotechnicus, mechatronicus, galvaniseerder en industrieel commercieel medewerker. 

Daarnaast biedt de onderneming ook leerwerkplekken aan op het gebied van kunststoftechniek, mechatronica en machinebouw. Jaarlijks kunnen ongeveer tien jongeren hun beroepscarrière starten bij Phoenix Feinbau.

Bedrijfscultuur en bijscholing

Bedrijfscultuur en bijscholing

Gezamenlijk doelen bereiken

Een zeer goed bedrijfsklimaat en een sterke ondersteuning en binding van de medewerkers horen tot de sterke punten van Phoenix Feinbau. De onderneming investeert in vakbekwame en gekwalificeerde bijscholing van medewerkers om optimale voorwaarden voor het werk te creëren.

Veiligheid en welbevinden zijn onmisbaar op de werkplek. Volgens het motto "Met veiligheid succesvol" houden leidinggevenden en deskundigen voor de arbeidsveiligheid in de dagelijkse praktijk veel details in het oog om voor iedereen een veilige werkomgeving te creëren.

Door een samenwerkingsverband met een lokaal fitnesscentrum worden medewerkers in staat gesteld deel te nemen aan trainingscursussen of individueel te trainen met de apparaten. Phoenix Feinbau organiseert regelmatig gezondheidsdagen in het bedrijf. De gezamenlijke deelname in grote groepen aan hardloopwedstrijden voor bedrijven weerspiegelt de bedrijfscultuur.

PHOENIX FEINBAU
GmbH & Co. KG

+49 23 51/43 06 0

Gustavstraße 3
D-58511 Lüdenscheid