Terug naar het overzicht

Technical Sales Engineer Industrial Automation

Wij zoeken een nieuwe collega die op zoek is naar een echte uitdaging om in vast te bijten: de meest moderne technologie op het gebied van industriële automatisering. Werk je  graag met de nieuwste technologieën, zoals Profinet, HMI’s, Industrial Wireless, Industriële PC’s , IO bus-systemen en besturingen? Is het jouw passie om klanten te adviseren en support te geven met jouw technische kennis? Industriële Automatisering is een dynamische wereld, waarin Phoenix Contact met de technische innovaties voorop loopt. Jij kunt daarin een belangrijke rol spelen, pak jij deze uitdaging aan?

Jouw uitdaging als Technical Sales Engineer IA

Vanuit de binnendienst ondersteun je onze klanten. Je behandelt en coördineert de binnengekomen supportvraagstukken en aanvragen op het gebied van de industriële automatisering. De supportvraagstukken kunnen uiteenlopen van telefonisch advies over bijvoorbeeld draadloze netwerken, het toelichten van functiebouwstenen voor besturingen tot en met hardware oplossingen. Vaak zijn dit technisch complexe vraagstukken, waarbij een beroep wordt gedaan op jouw expertise. Je collega’s in de buitendienst voorzie je gevraagd (en ongevraagd) van technisch advies. Ook maak je voor hen de offertes en zorg je voor een passende aanbieding richting de klant. Phoenix Contact werkt aan uitdagende projecten. Als Technical Sales Engineer kun je ook worden gevraagd om een belangrijke rol binnen een project- of tenderteam te spelen. Met jouw kennis en creativiteit lever je dan een bijdrage om in teamverband complete technische oplossingen te realiseren.

Daarnaast ben je als Technical Sales Engineer verantwoordelijk voor:

  • het onderhouden van de contacten met ons moederbedrijf in Duitsland;
  • het onderhouden van de klantgegevens in het CRM-pakket;
  • het opbouwen van een goede relatie met onze klanten om hun vragen en wensen te vertalen in de juiste oplossing en keuze voor ons product;
  • het continue inhoudelijk op de hoogte blijven van de technische werking van onze producten.                                                                                                                                                                        

We bieden je ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, wat zijn jouw kwaliteiten?

Als eerste dat je een gepassioneerd ambassadeur van onze producten bent! Je hebt bij voorkeur meer dan 2 jaar werkervaring in bijvoorbeeld de rol van engineer of technisch commercieel medewerker binnen de elektrotechniek of industriële automatisering. Je bent in staat om vertrouwen te winnen en hebt een goed gevoel voor commercie. Van nature ben je collegiaal en gedreven om op de hoogte te zijn en te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op technisch gebied en in de industrie. Daarnaast ben je kritisch, innovatief en creatief.

Verder vragen we:

  • een HBO opleiding, bij voorkeur richting Elektrotechniek of Industriële Automatisering;
  • goede communicatieve vaardigheden en in staat om je kennis te delen;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré;
  • aantoonbare ervaring en affiniteit met industriële automatisering, elektronica en elektrotechniek.

Wat bieden we jou als Technical Sales Engineer IA?

Allereerst een moderne werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling, initiatief en groei. Je werkt bij een A-merk in een technisch innovatieve omgeving bij een financieel kerngezond bedrijf met meer dan uitstekende reputatie. Het team heeft een commerciële en collegiale werksfeer met zeer gedreven collega’s. Naast de intentie op een vast dienstverband, bieden wij je prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform bruto maandsalaris op basis van 38 uur per week. Uiteraard kennen wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • een uitstekende bonusregeling op basis van bedrijfs- en persoonlijke resultaten;
  • pensioenregeling met 60% werkgeversbijdrage.

Een echte "Great Place to Work®"

Wij, Phoenix Contact, zijn met 9 productiefaciliteiten in het buitenland en 50 verkooporganisaties en meer dan 30 lokale vertegenwoordigingen wereldwijd aanwezig. Wij staan in de markt bekend als innovatief, zeer professioneel en gedreven om onze klanten maximaal te ondersteunen.

Voor onze collega’s in Nederland staan vrijheid, zelfstandigheid, creativiteit en vooral plezier in het werk voorop.  We zijn trots op het feit dat we verkozen zijn tot “Great Place to Work®”. Dat vind je terug in het feit dat er veel ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling en dat lange dienstverbanden meer regelmaat dan uitzondering zijn. Ben jij klaar om jouw loopbaan te starten bij een organisatie waar jij de ruimte krijgt om het verschil te maken?  Dan zorgen wij voor alle andere ingrediënten.

 

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie-inhoudelijke informatie neem gerust contact op met Sander Liebrand, Recruiter. Hij is mobiel bereikbaar op 06-46205615. Hij legt je graag uit wat de functie Technical Sales Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Phoenix Contact.

Om direct te solliciteren stuur je een email met een korte motivatie en je CV naar phoenixcontact@craftin.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 

PHOENIX CONTACT B.V.

(06) 46 20 56 15

Recruiter Sander Liebrand

Voor alle vragen over vacatures, ook buiten kantooruren

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten