Terug naar het overzicht

Technical support engineer

Elke dag nieuwe technische kennis opdoen. En dit kunnen toepassen om klanten naar tevredenheid te helpen met hun technische issues in de industriële automatisering. Als bevlogen technical support engineer krijg je daarvoor bij deze vacature de uitgelezen kans. Met al je ervaring in de elektrotechniek en industriële automatisering blijf je je enthousiast verdiepen in de nieuwste technieken, applicaties en producten. Kennis en expertise waar de klanten dagelijks de vruchten van plukken.

Laat zien wat je in huis hebt als technical support engineer

Supportvraagstukken afhandelen voor onze industriële automatiseringsproducten. In de kern is dat je dagtaak. Meestal technisch complexe vraagstukken waarbij jouw deskundigheid nodig is. Je schakelt met de klant en waar nodig met je collega's om zo snel mogelijk tot de gewenste oplossing te komen. Bovendien herken je commerciële kansen, waarop je actie onderneemt om ze ook te maximaal te benutten. Je verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

 • telefonisch advies geven over bijvoorbeeld draadloze netwerken, functiebouwstenen voor besturingen en hardware-oplossingen
 • salescollega's gevraagd en ongevraagd van advies voorzien
 • passende aanbiedingen en offertes maken voor de klant
 • je kennis delen als lid van een project- of tenderteam.

Werken bij Phoenix Contact in Zevenaar? Wij vertellen je er alles over

Innovatieve industriële, elektronische automatiseringstechnologie. Dat is de kern van wat we bij Phoenix Contact ontwikkelen en produceren. In Zevenaar is de Nederlandse verkoop-, marketing- en serviceorganisatie gevestigd. Hier werken zo'n 100 bevlogen collega's met een portfolio van zo'n 120.000 producten. Het kantoor ligt vlak bij de A12 en is goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn.

Kenmerkend is onze bedrijfscultuur van integriteit en aandacht voor de relaties met onze klanten en collega's. Zo sturen we bijvoorbeeld op een goede werk-privébalans en vitaliteit van onze medewerkers. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen gelijkwaardig en volwaardig deelneemt aan onze organisatie. En tegelijk de juiste ondersteuning krijgt bij het halen van de beste resultaten. De tevredenheid van collega's blijkt onder andere uit de herhaaldelijke onafhankelijke verkiezing tot 'Great Place to Work'.

"Het is erg interessant werk, omdat de klantvragen erg dynamisch zijn. Bij complexe vragen kun je tevens gebruik maken van een ervaren en collegiaal team. Kortom een prettige informele werkomgeving waar de techniek centraal staat."

Breng jij mee wat wij in een technical support engineer willen zien?

Klantcontact is key, dus je moet je kunnen identificeren met de persoon aan de andere kant van de lijn. Het gesprek aangaan. Op doortastende wijze doorvragen en meedenken in oplossingen. Je assertiviteit komt daarbij uitstekend van pas. Met je kennis van zaken weet je het vertrouwen te winnen van klanten en collega's en je commerciële inzicht staat buiten kijf. Bovendien beschik je over:

 • een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting Elektrotechniek of Industriële Automatisering
 • zo'n 3 à 5 jaar werkervaring binnen de automatisering, bijvoorbeeld als sales engineer, support engineer of technical support specialist
 • een goede beheersing van het Nederlands en Engels. Ook van het Duits? Dan is dat mooi meegenomen

Bij Phoenix Contact in Zevenaar kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden

Een baan waar het nooit saai is. In een innovatieve en technische omgeving waar elke dag wat nieuws te ontdekken valt. En waar oprecht veel ruimte is voor jouw eigen inbreng en ontwikkeling. Bovendien krijg je:

 • een brutomaandsalaris tussen de € 3.200 en € 4.425, afhankelijk van je kennis en werkervaring
 • 25 vakantiedagen en 7,5 compensatieverlofdagen
 • opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • een variabele bonusregeling
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • een pensioenregeling waarbij wij 60% van de premie op ons nemen
 • thuiswerkmogelijkheden
 • een bijdrage voor je sportabonnement en een fietsregeling, omdat we jouw vitaliteit belangrijk vinden.

Solliciteer nu op de vacature van technical support engineer bij Phoenix Contact

Ga jij als technical support engineer elke dag nieuwe technologie ontdekken en de klanten naar tevredenheid helpen met hun technische issues? Stuur ons je cv en motivatie, vertel ons waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze vacature.

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Liane de Jong, human resources, via 06 - 13 49 91 08 of via ljong@phoenixcontact.nl.

 

PHOENIX CONTACT B.V.

(0316) 59 18 56

Liane Tacke

Liane de Jong

Human Resources

Service

Wie wij zijn...PHOENIX CONTACT

Graag stellen we ons aan u voor.

Referrer: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/nl?1dmy&urile=wcm%3apath%3a/nlnl/web/corporate/career/subcategory_pages/open_positions/697e34a8-5e3e-417b-a6b6-0cfa71d87a92