Terug naar het overzicht

Master Data Specialist m/v

Master Data Specialist

Jouw rol als Master Data Specialist

Voor onze dynamische en groeiende organisatie zoeken we een Master Data Specialist, iemand die artikelbeheer door zijn of haar aderen heeft vloeien. Je bent dé aangewezen persoon binnen onze organisatie als het gaat om artikeldata. Je zorgt voor de invoer van de juiste data, het onderhouden ervan, controleren en synchroniseren met andere systemen, waaronder onder andere dat van ons hoofdkantoor in Duitsland. Je hebt daarnaast ook te maken met artikeldata partners. Van groothandel en distributiepartners tot bijvoorbeeld 2BA, ook hier ben je eerste contactpersoon en is het jouw verantwoordelijkheid om voor en met deze partners te zorgen voor het maximaliseren van o.a. vullingsgraad, correctheid en beschikbaarheid van de data. Als Master Data Specialist ben je in staat zelfstandig te werken maar neem je ook initiatieven tot samenwerking met onder andere collega’s van product management.

In deze functie rapporteer je aan de manager Product Management, Marketing & Communicatie.

Om je een idee te geven, ons assortiment bestaat uit meer dan 100.000 artikelen met meer dan 1,2 mio kenmerken, daar kun je een veelvoud aan uitdagingen vinden! In de dagelijkse praktijk bestaat jouw werk uit o.a. de volgende werkzaamheden:

 • Zorgdragen voor correcte brongegevens volgens de laatste actualiteit (hoofdkantoor data);
 • Beheren van artikelinformatie vanaf product introductie totdat deze uit assortiment gaat
  (fase in – fase out);
 • Deelnemen aan diverse vernieuwende projecten omtrent technologische ontwikkelingen en master data;
 • Vertalen van Specials naar standaard assortiment;
 • Het beheer van de artikel classificaties en doorvoeren van prijsmutaties in overleg met de Product Manager;
 • Actieve communicatie onderhouden met onze Data Partners aangaande artikelen met bijbehorende stamgegevens (oa. 2BA);
 • Het beheren en optimaliseren van systemen en koppelingen.

Bovendien ben je een aanjager van E-commerce wat betreft artikeldata, via onze eigen online kanaal (E-plaza) maar ook dat van onze partner distributeurs. Je neemt ook deel aan projecten, die mogelijk buiten je focusgebied plaatsvinden, bijvoorbeeld als projectteamlid of als projectleider / manager in een projectteam.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zijn we op zoeken naar een rasechte analist die zich kan verliezen in artikeldata, dat begrijp je. Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond wat je pragmatisch maakt en tot oplossingen laat komen, maar daarnaast ben je ook een denker, die complexe data materie vraagstukken weet te doorgronden. Het is een sterke pré als je affiniteit hebt met marketing en IT en als je bekend bent met databases en proces- en projectmatig werken. Je volgt de trends en vernieuwende technologie, mogelijkheden en wensen in een snel veranderende digitale omgeving.

Overige functie eisen:

 • Ervaring artikeldatabeheer & onderhoud is een must;
 • Ervaring met MS office, Excel expert, SAP artikel data specialist;
 • Bovenmatig analytisch en foutloos met cijfers;
 • Secuur en sterk probleemoplossend vermogen;
 • Zelfstandige werkhouding, mensgericht en gefocust op resultaat.

Wat bieden wij?

Na een gedegen inwerkperiode ga je met alle opgedane kennis aan de slag. Bij Phoenix Contact kijken we niet alleen naar hoe groot je als professional nu al bent, maar ook naar hoe groot je nog kan worden! Wij geloven namelijk dat er altijd nog groei in je carrière zit. Of dit nu gaat om nieuwe skills die je ontwikkelt, het doorgroeien in functie of om een betere werk-privé balans. Samen gaan wij voor jouw groei, professioneel en persoonlijk. Wij bieden je een salaris passend bij je huidige kennis en werkervaring, een goede pensioenregeling met een premieverdeling van 60% werkgever en 40% werknemer.

Vijf extra redenen om te kiezen voor Phoenix Contact:

 1. Een informele werksfeer met “hands-on” mentaliteit;
 2. Internationaal familiebedrijf;
 3. Door onze (interne) opleidingsmogelijkheden ben je in staat om jouw functie tot een succes te maken;
 4. Een aantrekkelijke variabele beloningsregeling;
 5. Vitaliteit is een van onze pijlers, wij betalen graag mee aan jouw sportabonnement en we hebben een fietsregeling!

Geïnteresseerd?

Herken jij jezelf in het profiel en wil jij deze uitdaging aangaan? Stuur je korte motivatie en CV aan Liane de Jong, Human Resource: ljong@phoenixcontact.nl

Voor meer informatie kun je met haar contact opnemen via (06) 134 99 108.

PHOENIX CONTACT B.V.

(0316) 59 18 56

Liane Tacke

Liane de Jong

Human Resources

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten