Terug naar het overzicht

Product manager industrial electronics

Weten wat je klanten nodig hebben, nog voor ze het zich realiseren. Dat is jouw kracht, wanneer je met een strategische blik naar de markt je eigen portfolioplan up-to-date houdt en vermarkt. Je houdt je als product manager industrial electronics bezig met alles van voedingen, UPS en relais, tot schakelmodulen en M&R-techniek. In de hightechindustrie van elektrotechniek en elektronische automatisering. Voor machinebouwers, paneelbouwers, distributeurs en voor eindklanten. Een technische snoepwinkel vol mogelijkheden.

Product manager industrial electronics

Laat zien wat je in huis hebt als product manager industrial electronics

Natuurlijk ben jij in staat op technisch niveau het gesprek aan te gaan met je klanten. Dat is nodig, want je inventariseert wat hun wensen en eisen zijn. Zo haal je je informatie op voor nieuwe innovatieve ontwikkelingen. Bestaan de dingen die ze vragen nog niet? Dan zie jij een kans! De requirements koppel je terug naar Research & Development in Duitsland om eventueel tot nieuwe producten te komen. En dat alles in nauwe samenwerking met de product specialisten en je marketingcollega's. Want wanneer die nieuwe producten eenmaal klaar zijn, laat je er vervolgens zelf de marketingmix op los. Op die manier draag je bij aan de keuzes voor onze eigen markt, met duizenden innovaties op jaarbasis. Je verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit het:

 • beheer van je eigen productportfolio, inclusief product life cycle management
 • strategisch richting en tactisch invulling geven aan het portfolioplan
 • als eerste alle ins en outs kennen van je markt
 • schakelen tussen de klant, je collega’s en het hoofdkantoor in Duitsland
 • faciliteren van productkennis en (verkoop-)ondersteunende tools aan het sales- en supportteam.

Werken bij Phoenix Contact in Zevenaar? Wij vertellen je er alles over

Innovatieve industriële, elektronische automatiseringstechnologie. Dat is de kern van wat we bij Phoenix Contact ontwikkelen en produceren. In Zevenaar is de Nederlandse verkoop-, marketing- en serviceorganisatie gevestigd. Hier werken zo'n 100 bevlogen collega's met een portfolio van zo'n 120.000 producten. Het kantoor ligt vlak bij de A12 en is goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn.

Kenmerkend is onze bedrijfscultuur van integriteit en aandacht voor de relaties met onze klanten en collega's. Zo sturen we bijvoorbeeld op een goede werk-privébalans en vitaliteit van onze medewerkers. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen gelijkwaardig en volwaardig deelneemt aan onze organisatie. En tegelijk de juiste ondersteuning krijgt bij het halen van de beste resultaten. De tevredenheid van collega's blijkt onder andere uit de herhaaldelijke onafhankelijke verkiezing tot 'Great Place to Work'. 

"Phoenix Contact in Nederland is ambitieus. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen productgroepen en ben daarin een soort mini-CEO. Ik ben strategisch verantwoordelijk en draag direct bij aan klantsucces en -inspiratie. Samen met collega’s maken we het verschil in de markt!"

Breng jij mee wat wij in een product manager industrial electronics willen zien?

Jij staat voor je eigen succes. Je neemt met volle overtuiging de verantwoordelijkheid voor jouw portfolio. Resultaatgericht en met vertrouwen in je visie communiceer je helder met belanghebbenden en durf je initiatief te nemen. Bovendien beschik je over:

 • een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting Elektrotechniek of Technisch Bedrijfskunde
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een technische omgeving, bijvoorbeeld als productspecialist, product owner of product marketeer
 • aantoonbare ervaring met strategische marketingplanning, klantrelatie onderhoud en -beheer binnen de elektronicabranche
 • een goede beheersing van het Nederlands en Engels. Ook van het Duits? Dan is dat mooi meegenomen

Voel je je aangesproken en heb je een mbo-diploma Elektrotechniek? Reageer gewoon, want we hebben oog voor talent!

Bij Phoenix Contact in Zevenaar kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden

Een baan waar het nooit saai is. In een innovatieve en technische omgeving waar elke dag wat nieuws te ontdekken valt. En waar oprecht veel ruimte is voor jouw eigen inbreng en ontwikkeling. Bovendien krijg je:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.000 en € 5.500, afhankelijk van je kennis en werkervaring
 • 25 vakantiedagen en 7,5 compensatieverlofdagen
 • een variabele bonusregeling
 • opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • een auto van de zaak
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • een pensioenregeling waarbij wij 60% van de premie op ons nemen
 • thuiswerkmogelijkheden
 • een bijdrage voor je sportabonnement en een fietsregeling, omdat we jouw vitaliteit belangrijk vinden.

 

Solliciteer nu op de vacature van product manager industrial electronics bij Phoenix Contact

Ben jij de product manager industrial electronics die weet wat zijn of haar klanten nodig hebben, nog voor ze het zich realiseren? Stuur ons dan uiterlijk 15 december je cv en motivatie en vertel ons waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze vacature.

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Liane de Jong, human resources, via 06 - 13 49 91 08 of via ljong@phoenixcontact.nl.

 

PHOENIX CONTACT B.V.

(0316) 59 18 56

Liane Tacke

Liane de Jong

Human Resources

Service

Wie wij zijn...PHOENIX CONTACT

Graag stellen we ons aan u voor.

Productenpakket industrial electronics

Welke producten vallen er o.a. onder de verantwoordelijkheid van de product manager industrial electronics?

Productenpakket industrial electronics
Ga naar de producten