Terug naar het overzicht

Process Engineer Business Systems M/V

Jouw rol als Process Engineer Business Systems

Word jij enthousiast van het optimaliseren van processen en systemen? Als Process Engineer Business Systems bij Phoenix Contact ben je onder andere verantwoordelijk voor het optimaliseren en implementeren van bedrijfssystemen denk hierbij aan: ERP, CRM, E-Shop, EDI. Hiervoor is het belangrijk dat je met onze klanten, leveranciers, collega’s van verschillende afdelingen en ons hoofdkantoor in Duitsland zorgt voor een goede afstemming.

Je inventariseert naast de interne bedrijfsprocessen ook specifieke bedrijfsprocessen van klanten voor maatwerk aanpassingen of oplossingen. Je analyseert deze en vertaalt ze naar een (IT-) oplossing /proces die correspondeert met de belanghebbende klanten en stakeholders.

In deze rol als Process Engineer ben je de brug naar ICT. Hierbij werk je aan afdeling overstijgende projecten in de rol van teamlid of als projectleider. Je helpt stakeholders op weg met vernieuwde systemen door het verzorgen van de juiste documentatie. Hiervoor is van belang dat jij binnen het proces erachter komt hoe exact het proces eruit ziet en waar eventuele verbeterpunten liggen. Jij gaat het gesprek aan, analyseert de data en weet de vinger op de zere plek te leggen. Jij geeft gevraagd advies, maar schrikt er ook niet van om dit ongevraagd te doen.

 

Process Engineer Business Systems

Wat vragen wij?

Je hebt bij voorkeur ervaring in een rol waar Business en IT dicht bij elkaar verbonden zijn, bijvoorbeeld als Business Analist, Consultant of Functioneel beheerder en je wilt je kennis verbreden en verdiepen door onder andere bezig te zijn met de optimalisatie van processen en systemen.

Voor deze functie heb je verder nodig:

 • een groot aanpassingsvermogen en je haalt energie uit de variëteit van je werk
 • communicatie vaardigheden je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren, zowel intern als extern
 • sterke analytische vaardigheden en je kunt jouw bevindingen duidelijk en helder overbrengen aan collega's
 • resultaatgerichtheid en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • business sense: goed in staat de impact van jouw optimalisatiekansen en verbeteringen naar waarde voor organisatie en ook de klant in te schatten
 • een afgeronde HBO / Universitaire  opleiding bijvoorbeeld (Technische) Bedrijfskunde, SCM
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre
 • je bent proactief, initiatiefrijk en hebt een pioniersgeest

Wat bieden wij?

Na een gedegen inwerkperiode ga je met alle opgedane kennis aan de slag. Bij Phoenix Contact kijken we niet alleen naar hoe groot je als professional nu al bent, maar ook naar hoe groot je nog kan worden! Wij geloven namelijk dat er altijd nog groei in je carrière zit. Of dit nu gaat om nieuwe skills die je ontwikkelt, het doorgroeien in functie of om een betere werk-privé balans. Samen gaan wij voor jouw groei, professioneel en persoonlijk. Wij bieden je een salaris passend bij je huidige kennis en werkervaring, een goede pensioenregeling met een premieverdeling van 60% werkgever en 40% werknemer, 25 verlofdagen en 7,5 compensatiedagen.

Vijf extra redenen om te kiezen voor Phoenix Contact:

 • een informele werksfeer met “hands-on” mentaliteit
 • internationaal familiebedrijf
 • door onze (interne) opleidingsmogelijkheden ben je in staat om jouw functie tot een succes te maken
 • een aantrekkelijke variabele beloningsregeling
 • vitaliteit is een van onze pijlers, wij betalen graag mee aan jouw sportabonnement en we hebben een fietsregeling!

Enthousiast?

Herken jij jezelf in het profiel en wil jij deze uitdaging aangaan? Stuur je korte motivatie en CV ter attentie van Liane de Jong, Human Resources. Je mag deze mailen naar: mroes@phoenixcontact.nl  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Liane de Jong via (06) 134 99 108.

PHOENIX CONTACT B.V.

(0316) 59 18 56

Liane Tacke

Liane de Jong

Human Resources

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten