Terug naar het overzicht

Product manager industriële automatisering

Jij gaat vooroplopen in de vierde industriële revolutie. Door het hoge tempo waarin de digitalisering onze wereld verandert gebeurt dit ook op fundamenteel niveau bij industriële automatisering. In je functie van product manager industriële automatisering ga je onze succesvolle PLCnext Technology verder in de markt zetten. Het innovatieve besturingsplatform, gebaseerd op Linux, met een real-time patch dat de functies van de klassieke PLC revolutionair uitbreidt. Zo'n kans krijg je maar 1x in je leven.

Product manager industriële automatisering

Laat zien wat je in huis hebt als product manager industriële automatisering

Je hebt verregaande kennis van de hogere programmeertalen en van industriële automatisering. Dat maakt je een waardevolle gesprekspartner voor klanten, marktpartijen en collega's. Want die inhoudelijke kennis heb je nodig om je kennis van de markt te vertalen naar het halen van salestargets. Je ziet commerciële mogelijkheden al 2 stappen eerder dan anderen, waardoor je tot innovatieve ideeën komt. De requirements koppel je terug naar Research & Development in Duitsland om eventueel tot nieuwe software features te komen. En wanneer die nieuwe producten eenmaal klaar zijn, ga je ze ook promoten. Op die manier draag je bij aan de keuzes voor onze eigen markt, met vele innovaties op jaarbasis. Je verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit het:

 • beheer van je eigen productportfolio, inclusief productintroducties en life cycle management
 • strategisch richting en tactisch invulling geven aan het portfolioplan
 • als eerste alle ins-en-outs kennen van je markt
 • schakelen tussen de klant en het hoofdkantoor in Duitsland
 • faciliteren van productkennis en (verkoop-)ondersteunende tools aan het sales- en supportteam.

Werken bij Phoenix Contact in Zevenaar? Wij vertellen je er alles over

Innovatieve industriële, elektronische automatiseringstechnologie. Dat is de kern van wat we bij Phoenix Contact ontwikkelen en produceren. In Zevenaar is de Nederlandse verkoop-, marketing- en serviceorganisatie gevestigd. Hier werken zo'n 100 bevlogen collega's met een portfolio van zo'n 120.000 producten. Het kantoor ligt vlakbij de A12 en is goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn.

Kenmerkend is onze bedrijfscultuur van integriteit en aandacht voor de relaties met onze klanten en collega's. Zo sturen we bijvoorbeeld op een goede werk-privébalans en vitaliteit van onze medewerkers. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen gelijkwaardig en volwaardig deelneemt aan onze organisatie. En tegelijk de juiste ondersteuning krijgt bij het halen van de beste resultaten. De tevredenheid van collega's blijkt onder andere uit de herhaaldelijke onafhankelijke verkiezing tot 'Great Place to Work'.

"Ik wil het beste uit mijzelf halen, dit kan ik bij doen bij Phoenix Contact doordat ik veel vrijheid krijg van de organisatie en in teamverband kan samenwerken met collega’s."

Breng jij mee wat wij in een product manager industriële automatisering willen zien?

Je analytisch vermogen spreekt voor zich. Bovendien vorm je snel je eigen visie, die je onderbouwd met heldere argumenten weet uit te dragen. Jouw portfolio is jouw verantwoordelijkheid. Daar sta je voor. Resultaatgericht en met vertrouwen communiceer je duidelijk met belanghebbenden en durf je initiatief te nemen. Bovendien beschik je over:

 • een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting Embedded Systems, Technische Informatica of Smart Industry
 • minimaal 3 jaar werkervaring in de industriële automatisering, bijvoorbeeld als productspecialist, product owner of product marketeer
 • ervaring met Linux, C++ en bij voorkeur Python
 • kennis van modelgebaseerde softwareontwikkeling en cyber security
 • aantoonbare ervaring met strategische marketingplanning, klantrelatieonderhoud en -beheer binnen de branche industriële automatisering
 • een goede beheersing van het Nederlands en Engels. Ook van het Duits? Dan is dat mooi meegenomen

Voel je je aangesproken en heb je een mbo-diploma Elektrotechniek aangevuld met een van de genoemde specialisaties? Reageer gewoon, want we hebben oog voor talent!

Bij Phoenix Contact in Zevenaar kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden

Een baan waar het nooit saai is. In een innovatieve en technische omgeving waar elke dag wat nieuws te ontdekken valt. En waar oprecht veel ruimte is voor jouw eigen inbreng en ontwikkeling. Bovendien krijg je:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.000 en € 5.500, afhankelijk van je kennis en werkervaring
 • 25 vakantiedagen en 7,5 compensatieverlofdagen
 • een variabele bonusregeling
 • opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • een auto van de zaak
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • een pensioenregeling waarbij wij 60% van de premie op ons nemen
 • thuiswerkmogelijkheden
 • een bijdrage voor je sportabonnement en een fietsregeling, omdat we jouw vitaliteit belangrijk vinden.

Solliciteer nu op de vacature van product manager industriële automatisering bij Phoenix Contact

Ga jij als product manager industriële automatisering vooroplopen in de vierde industriële revolutie? Stuur ons dan uiterlijk 31 december je cv en motivatie en vertel ons waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze vacature.

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Liane de Jong, human resources, via 06 - 13 49 91 08 of via ljong@phoenixcontact.nl.

PHOENIX CONTACT B.V.

(0316) 59 18 56

Liane Tacke

Liane de Jong

Human Resources

Service

Wie wij zijn...PHOENIX CONTACT

Graag stellen we ons aan u voor.

Productenpakket industriële automatisering

Welke producten vallen er o.a. onder de verantwoordelijkheid van de product manager industriële automatisering?

Productenpakket PLC en I/O-systemen
PLC en I/O-systemen

Productenpakket industriële automatisering

Welke producten vallen er o.a. onder de verantwoordelijkheid van de product manager industriële automatisering?

HMI's en industriële PC's
HMI's en industriële PC's