Terug naar het overzicht

Product manager industrial components

De lead nemen bij het verder vermarkten van industriële coderings- en markeringsoplossingen. Een uitdagende rol voor jou als product manager industrial components. Gezien jouw kennis van de markt zie je veel kansen, want je kent het product en weet wat de klant vraagt. En door je gedegen marktonderzoeken en concurrentieanalyses weet je de juiste verkoopsnaren te raken. In de high-techindustrie van elektrotechniek en daarbinnen van Marking & Identification, en in de industriële automatisering. Waar wacht je nog op?

Product Manager Industrial Components

Laat zien wat je in huis hebt als product manager industrial components

Wat Marking & Identification betreft weet je precies wat de bestaande mogelijkheden zijn. Of het nu gaat over engineerings- en coderingssoftware of innovatieve afdruksystemen en coderingsmaterialen. Jij kent je product-portfolio. Daarnaast schakel je snel als zich nieuwe ontwikkelingen aandienen. En in nauwe samenwerking met de productspecialisten en je marketingcollega’s zorg je ervoor dat je portfolio succesvol van de grond komt. Je onderhoudt bestaande markten en boort nieuwe markten aan. Daarmee ben je verantwoordelijk voor strategische keuzes voor onze eigen Nederlandse markt, met duizenden innovaties op jaarbasis. Je verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit het:

 • beheer van je eigen productportfolio, inclusief product life cycle management
 • strategisch richting en tactisch invulling geven aan het portfolioplan
 • als eerste alle ins en outs kennen van je markt
 • schakelen tussen de klant en het hoofdkantoor in Duitsland
 • faciliteren van productkennis en (verkoop-)ondersteunende tools aan het sales- en supportteam

 

Werken bij Phoenix Contact in Zevenaar? Wij vertellen je er alles over

Innovatieve industriële, elektronische automatiseringstechnologie. Dat is de kern van wat we bij Phoenix Contact ontwikkelen en produceren. In Zevenaar is de Nederlandse verkoop-, marketing- en serviceorganisatie gevestigd. Hier werken zo'n 100 bevlogen collega's met een portfolio van zo'n 120.000 producten. Het kantoor ligt vlakbij de A12 en is goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn.

Kenmerkend is onze bedrijfscultuur van integriteit en aandacht voor de relaties met onze klanten en collega's. Zo sturen we bijvoorbeeld op een goede werk-privébalans en vitaliteit van onze medewerkers. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen gelijkwaardig en volwaardig deelneemt aan onze organisatie. En tegelijk de juiste ondersteuning krijgt bij het halen van de beste resultaten. De tevredenheid van collega's blijkt onder andere uit de herhaaldelijke onafhankelijke verkiezing tot 'Great Place to Work'.

"Phoenix Contact is een bedrijf waarbij samenwerken in de cultuur centraal staat. Je krijg veel vrijheid waardoor werken in teamverband essentieel is. Gelukkig wil iedereen binnen de organisatie graag helpen."

 

Breng jij mee wat wij in een product manager industrial components willen zien?

Resultaatgedrevenheid klinkt je niet onbekend in de oren. En dat gaat niet alleen over omzet. De beste kwaliteit willen leveren zit ook in je DNA. Dat doe je ook door je open te stellen voor anderen, want je weet dat je samen tot dat beste resultaat komt. Je neemt met volle overtuiging de verantwoordelijkheid voor jouw portfolio. Je communiceert helder met belanghebbenden en durft initiatief te nemen. Bovendien beschik je over:

 • Een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting Elektrotechniek of Bedrijfskunde.
 • Zo'n 3 à 5 jaar werkervaring in een industriële technische omgeving, bijvoorbeeld als productspecialist, product owner of product marketeer.
 • Bij voorkeur kennis van CAE-systemen (Eplan).
 • Aantoonbare ervaring met strategische marketingplanning, klantrelatieonderhoud en -beheer binnen de elektronicabranche.
 • Een goede beheersing van het Nederlands en Engels. Ook van het Duits? Dan is dat mooi meegenomen.

Bij Phoenix Contact in Zevenaar kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden

Een baan waar het nooit saai is. In een innovatieve en technische omgeving waar elke dag wat nieuws te ontdekken valt. En waar oprecht veel ruimte is voor jouw eigen inbreng en ontwikkeling.

Bovendien krijg je:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.000 en € 5.500, afhankelijk van je kennis en werkervaring
 • 25 vakantiedagen en 7,5 compensatieverlofdagen
 • een variabele bonusregeling
 • opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • een auto van de zaak
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • een pensioenregeling waarbij wij 60% van de premie op ons nemen
 • thuiswerkmogelijkheden
 • een bijdrage voor je sportabonnement en een fietsregeling, omdat we jouw vitaliteit belangrijk vinden

Solliciteer nu op de vacature van product manager industrial components bij Phoenix Contact

Neem jij als product manager industrial components de lead bij het verder vermarkten van industriële coderings- en markeringsoplossingen? Stuur ons dan uiterlijk 31 december je cv en motivatie en vertel ons waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze vacature.

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Liane de Jong, human resources, via 06 - 13 49 91 08 of via ljong@phoenixcontact.nl.

 

PHOENIX CONTACT B.V.

(0316) 59 18 56

Liane Tacke

Liane de Jong

Human Resources

Service

Wie wij zijn...PHOENIX CONTACT

Graag stellen we ons aan u voor.

Productenpakket Markeren en Coderen

Welke producten vallen er onder de verantwoordelijkheid van de product manager industrial components?

Markeren en Coderen
Ga naar de producten