Terug naar het overzicht

Technical consultant

Voor vernieuwing en innovatie in de industriële automatisering loop jij niet weg. Sterker nog, jij ziet een uitdaging in het zelfstandig vinden van oplossingen. In de rol van technical consultant gebruik je je nieuwsgierige instelling om je klanten te helpen. Onze techniek is zo breed toepasbaar dat er altijd een nieuwe ontwikkeling op je pad komt. Alle marktsegmenten waarin besturing een rol speelt, van engineering tot gebruiker, ze maken allemaal gebruik van onze automatiserings- en netwerkproducten. En er valt altijd wel iets te innoveren. Door jou.

Technical Consultant

Laat zien wat je in huis hebt als technical consultant

Je klanten zoeken state-of-the-art-oplossingen voor automatisering en netwerktechnologie. En dankzij jouw niet af te remmen dwang om je technische kennis altijd up-to-date te houden help je ze daarmee. Jij weet precies hoe je op basis van de vraag de juiste initiatieven neemt om nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Daarin neem je de klant, de marktpartijen en de engineers mee om van een idee een werkbaar eindresultaat te maken. Daarnaast ben je als technical consultant regelmatig onderdeel van multidisciplinaire projectteams voor projecten die we turnkey opleveren. Je verantwoordelijkheden bestaan bijvoorbeeld uit:

 • met de klant meedenken in de engineeringsfase van de productontwikkeling
 • initiatief nemen om bestaande klantsystemen te verbeteren, bijvoorbeeld op het vlak van security of draadloze netwerken
 • klanten helpen met overstappen van klassieke PLC-automatisering naar opensoftware-oplossingen.

 

Werken bij Phoenix Contact in Zevenaar? Wij vertellen je er alles over

Innovatieve industriële, elektronische automatiseringstechnologie. Dat is de kern van wat we bij Phoenix Contact ontwikkelen en produceren. In Zevenaar is de Nederlandse verkoop-, marketing- en serviceorganisatie gevestigd. Hier werken zo'n 100 bevlogen collega's met een portfolio van zo'n 120.000 producten. Het kantoor ligt vlak bij de A12 en is goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn. 

Kenmerkend is onze bedrijfscultuur van integriteit en aandacht voor de relaties met onze klanten en collega's. Zo sturen we bijvoorbeeld op een goede werk-privébalans en vitaliteit van onze medewerkers. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen gelijkwaardig en volwaardig deelneemt aan onze organisatie. En tegelijk de juiste ondersteuning krijgt bij het halen van de beste resultaten. De tevredenheid van collega's blijkt onder andere uit de herhaaldelijke onafhankelijke verkiezing tot 'Great Place to Work'.

"Ik werk in een leuk team waarbij iedereen weer zijn eigen expertise heeft. We bedenken mooie oplossingen voor onze klanten die we samen of individueel verder uitwerken. Hierbij heb ik veel ruimte voor eigen initiatief en invulling omdat men erop vertrouwd dat we altijd voor de beste oplossing gaan.”

Breng jij mee wat wij in een technical consultant willen zien?

Dat techniek en nieuwe technologische ontwikkelingen je interesse hebben is vanzelfsprekend. Althans, dat vinden wij. Je bent technisch inhoudelijk sterk op het gebied van de hogere programmeertalen. Daarnaast breng je een aansprekende dosis energie mee, die je onder andere met plezier inzet om kennis te delen. En onmisbaar is je capaciteit om goed te kunnen luisteren en te weten hoe je moet doorvragen om tot de kern van dingen te komen. Bovendien beschik je over:

 • een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Embedded Systems of Technische Informatica
 • aantoonbare werkervaring met inbedrijfstellingen, engineeringsfases en softwareontwikkeling
 • een goede beheersing van het Nederlands en Engels. Ook van het Duits? Dan is dat mooi meegenomen

Voel je je aangesproken en voldoe je (nog) niet 100% aan wat we vragen? Reageer gewoon, want we hebben oog voor talent!

 

Bij Phoenix Contact in Zevenaar kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden

Een baan waar het nooit saai is. In een innovatieve en technische omgeving waar elke dag wat nieuws te ontdekken valt. En waar oprecht veel ruimte is voor jouw eigen inbreng en ontwikkeling. Bovendien krijg je:

 • een brutomaandsalaris tussen de € 2.500 en € 5.500, afhankelijk van je kennis en werkervaring
 • 25 vakantiedagen en 7,5 compensatieverlofdagen
 • opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • een variabele bonusregeling
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • een pensioenregeling waarbij wij 60% van de premie op ons nemen
 • thuiswerkmogelijkheden
 • een bijdrage voor je sportabonnement en een fietsregeling, omdat we jouw vitaliteit belangrijk vinden.

Solliciteer nu op de vacature van technical consultant bij Phoenix Contact

Ga jij als technical consultant voor je klanten nieuwe oplossingen bedenken in de industriële automatisering? Stuur ons je cv en motivatie, vertel ons waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze vacature.

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Liane de Jong, human resources, via 06 - 13 49 91 08 of via ljong@phoenixcontact.nl.

PHOENIX CONTACT B.V.

(0316) 59 18 56

Liane Tacke

Liane de Jong

Human Resources

Service

Wie wij zijn...PHOENIX CONTACT

Graag stellen we ons aan u voor.

Referrer: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/nl?1dmy&urile=wcm%3apath%3a/nlnl/web/corporate/career/subcategory_pages/Open_positions/697e34a8-5e3e-417b-a6b6-0cfa71d87a92