Terug naar het overzicht

Technical Consultant

Phoenix Contact Nederland

Phoenix Contact Nederland is specialist in industriële elektro- en automatiseringstechniek. Met een breed productenprogramma voor alle technologische marktsegmenten, doordachte logistiek en een flexibel serviceprogramma ondersteunt Phoenix Contact haar relaties op maat. Onze belangrijkste doelstelling is de ontwikkeling van inspirerende innovatieve producten en systemen, die excelleren in functionaliteit, kwaliteit en bedieningscomfort. De missie van ons team van professionals is daarbij duidelijk: de verwachtingen van de klant waarmaken én overtreffen. Vele klanten hebben ons inmiddels gevonden. Daarom zijn wij toe aan uitbreiding van ons team van Technical Consultants.

Jouw rol als Technical Consultant

In de rol van Technical Consultant is het belangrijk dat je kennis hebt van industriële automatisering en/of netwerktechnologie en dat je energie krijgt van het continue up tot date te houden van jouw kennis en het delen van jouw kennis met anderen.

De kennis waarover jij beschikt zet je bijvoorbeeld in voor klanten die op zoek zijn naar state of the art netwerk oplossingen. Je kunt hierbij denken aan het veilig maken van het bestaande systeem of  klanten willen bestaande systemen uitbreiden met bijvoorbeeld draadloze netwerken. Heb jij meer kennis op het gebied van hogere softwareprogrammeertalen zoals C++, C# of Linux of van de meer klassieke PLC programmeertalen IEC61131? Dan kan jij deze kennis heel goed inzetten om klanten te helpen hun software oplossingen te realiseren. Wij zien namelijk dat veel klanten van de oorspronkelijke klassieke PLC automatisering filosofie overstappen naar open software oplossingen. Daarvoor biedt Phoenix Contact een hele mooie oplossing. Kijk maar eens op onze PLCnext website.

De kennis die jij hebt, moet je onderhouden en uitbreiden. Daarvoor krijg je de gelegenheid om deze continue te ontwikkelen. Dat doe je onder andere door samen met collega’s te werken aan interne opdrachten en/of door externe trainingen. Je wordt ingezet als specialist binnen projecten en of op klantlocaties, en daardoor krijg je ook de ruimte jezelf steeds verder te ontwikkelen.

Ons team van Technical Consultants is gevestigd in Zevenaar. Vanuit deze vestiging zal je voor het overgrote deel ook je werkzaamheden verrichten. Afhankelijk van specifieke projecten, kan het zijn dat je soms voor kortere tijd (enkele dagen) ook op de locatie van onze klanten werkzaam bent.

Technical Consultant

Wat vragen wij?

Jij vindt het leuk om nieuwe technologische ontwikkelingen eigen te maken en met de opgebouwde kennis klanten optimaal te ondersteunen en projecten succesvol te realiseren.

Voor de functie heb je verder nodig:

  • Een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld richting Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Embedded Systems en/of Technische Informatica.
  • Uitstekend analytisch en oplossend vermogen.
  • Je vindt het leuk om kennis te delen!
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre.
  • Proactief, initiatiefrijk en een pioniersgeest.

Wat bieden wij?

Een uitdagende rol met veel ruimte voor eigen inbreng in een dynamische en innovatieve omgeving. Je maakt deel uit van een team met specialisten en wij bieden je een salaris passend bij je opgedane kennis en werkervaring, een goede pensioenregeling met een premieverdeling van 60% werkgever en 40% werknemer, 25 verlofdagen en 7,5 dag compensatieverlof.

Vijf extra redenen om te kiezen voor Phoenix Contact:

  • Een informele werksfeer met “hands-on” mentaliteit;
  • Internationaal familiebedrijf;
  • Door onze (interne) opleidingsmogelijkheden ben je in staat om jouw functie tot een succes te maken;
  • Wij betalen graag mee aan jouw sportabonnement en we hebben een fietsregeling, vitaliteit is een van onze pijlers;
  • Een aantrekkelijke variabele beloningsregeling.

Enthousiast?

Je ziet, binnen Phoenix Contact zijn wij op vele verschillende terreinen actief. Dat is waarom wij op zoek zijn naar jou. Herken jij jezelf in het profiel en wil jij deze uitdaging aangaan? Stuur je korte motivatie en CV ter attentie van Liane de Jong, Human Resources. Je mag deze mailen naar: ljong@phoenixcontact.nl      

Voor meer informatie kun je met Liane de Jong contact opnemen via (06) 134 99 108.

 

PHOENIX CONTACT B.V.

(0316) 59 18 56

Liane Tacke

Liane de Jong

Human Resources

Referrer: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/nl?1dmy&urile=wcm%3apath%3a/nlnl/web/corporate/career/subcategory_pages/Open_positions/697e34a8-5e3e-417b-a6b6-0cfa71d87a92