Uw stem voor SOLARCHECK RSD

Excellente veiligheid

SOLARCHECK RSD heeft de GIT Security Award gewonnen.

Ervaar waarom dit product het werken in fotovoltaïsche installaties zo veilig maakt.

Oorkonde GIT Security Award  

SOLARCHECK RSD: winnaar in de categorie Brandbeveiliging, Ex-beveiliging en arbeidsveiligheid

De automatische afschakeling voor fotovoltaïsche panelen SOLARCHECK RSD heeft de GIT Security Award in de categorie Brandbeveiliging, Ex-beveiliging en arbeidsveiligheid gewonnen.

De prijs voor bijzonder innovatieve producten en systemen in de veiligheidstechniek wordt jaarlijks uitgereikt door de tijdschriften GIT Sicherheit, GIT Security en Messtec Drives Automation van uitgeverij Whiley-VCH.

Eerst werd het product door een neutrale jury van vertegenwoordigers van BHE, TÜV, VDMA, ZVEI, integrators en gebruikers genomineerd als finalist. Meer dan 75.000 lezers van de gedrukte tijdschriften en de bijbehorende online-communities van git-sicherheit.de, git-security.com en pro-4-pro.com kozen de winnaars.

Let op: hoge spanning – levensgevaar zonder paneelafschakeling

Levensgevaarlijke spanningen door serieschakeling in fotovoltaïsche installaties  

Levensgevaarlijke spanningen door serieschakeling

In 95 % procent van de fotovoltaïsche installaties zijn de panelen in serie geschakeld tot strings. Daarbij kunnen levensgevaarlijke gelijkspanningen van wel 1000 volt ontstaan.

Het vrijschakelen ter bescherming tegen een elektrische schok is lastig: op de omvormer of met andere DC-schakelaars wordt wel de stroom, maar niet de spanning onderbroken.

Arbeidsveiligheid is alleen een feit wanneer elk afzonderlijk paneel automatisch wordt vrijgeschakeld.

Maximale veiligheid door paneelgewijze vrijschakeling

Auto Rapid Shutdown  

Veilige afschakeling van fotovoltaïsche panelen met intelligente technologie

SOLARCHECK RSD heeft diagnosefuncties en onderscheidt verschillende bedrijfstoestanden.

Volgens het fail-safe-principe leiden afwijkingen van de normale toestand of het uitschakelen van de omvormer tot een automatische vrijschakeling van fotovoltaïsche panelen.

Er wordt een veilige toestand bereikt zonder elektrotechnisch vakpersoneel in te hoeven schakelen. Ook personen zoals dakdekkers of schoonmakers die niet op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en gevaren zijn beschermd.

De gepatenteerde technologie Auto Rapid Shutdown is betrouwbaarder en sneller dan menselijk inschatten en ingrijpen.

Afschakeling voor fotovoltaïsche panelen SOLARCHECK RSD

SOLARCHECK RSD bestaat uit eenheden voor de afschakeling van afzonderlijke fotovoltaïsche panelen en starteenheden die het systeem weer in werking zetten. Elke afschakeleenheid scheidt het bijbehorende paneel van de string. De vrijschakeling vindt automatisch plaats in geval van optredende fouten en telkens als de omvormer wordt uitgeschakeld. De totale gelijkspanningszijde van de fotovoltaïsche installatie is dan maximaal in het bereik van de veilige lage spanning. Er bestaat geen gevaar voor een elektrische schok.

Systeemtopologie afschakeling voor fotovoltaïsche panelen  

Systeemtopologie afschakeling voor fotovoltaïsche panelen SOLARCHECK RSD

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten