Víztisztítás

Oxidáció

A lehető legjobb vízminőségért

Teljesítse a vízminőséggel szemben támasztott magas követelményeket Ön is a Phoenix Contact megoldásaival.

A baktériumok és vírusok által okozott szennyezéseket és terheléseket az elosztás előtt tartósan meg kell szüntetni. A víz előkészítése különböző fokozatokon keresztül történik: oxidáció, fertőtlenítés és lágyítás.

A berendezések üzemelésének garantálásához a Phoenix Contact olyan termékeket és megoldásokat kínál, amelyek teljesítik a vízelőkészítéssel szembeni szigorú követelményeket. A terepi szinttől a vezérlés szintjéig terjedő redundáns rendszerekkel az Ön létesítményének érzékeny folyamatait megbízhatóan vezérelni és felügyelni lehet.

Előnyei

  • A rendszer mindig szem előtt van az integrált távdiagnosztikával kiegészített helyszíni megjelenítés révén
  • A berendezésrészek jeleinek megbízható érzékelése, áramkimaradás esetén is
  • Megszakításmentes üzemelés a redundancia-koncepciónak köszönhetően, nagy teljesítőképességű biztonsági vezérlőkkel

Integrált távdiagnosztika a fertőtlenítőben

Integrált távdiagnosztika a fertőtlenítőben  

Integrált távdiagnosztika a fertőtlenítőben

A vízelőkészítő rendszer pontos vezérléséhez pl. klór-dioxid használata esetén az átfolyás és a maradék klór mérési értékeit lehet használni. A moduláris vezérléstechnika és az integrált, kész megjelenítési modulokat tartalmazó eHMI kombinációja lehetővé teszi a pontos vezérlést és a helyszíni kezelést egy webalapú érintőképernyőn keresztül.

Moduláris és egyszerű rendezés az ózonizáló berendezésben

Moduláris, egyszerű és intuitív rendezés az ózonizáló berendezésben  

Moduláris, egyszerű és intuitív rendezés az ózonizáló berendezésben

Az oxidációs folyamatban használt ózongáz koncentrációjának szabályozásához biztonságos összeköttetést kell kiépíteni a terepi készülékek és a vezérlő között. Az analóg és digitális be- és kimenetek lehetővé teszik a jelek egyszerű kezelését ezen a szinten. Ezeket az információkat az olyan kommunikációs protokollokon keresztül viszik át az irányító rendszerbe, mint a Modbus, PROFIBUS és PROFINET.

A 2. szűrőfokozat redundáns vezérlése

Redundáns vezérlő  

A folyamatok szünetmentesen zajlanak le a nagy teljesítőképességű redundáns vezérlőknek köszönhetően

A terhelések különböző fajtái különböző előkészítési folyamatokat igényelnek. Az RFC 4072S típusú nagy teljesítőképességű biztonsági vezérlőt használó komplett redundancia-koncepciók hozzájárulnak a megszakításmentes üzemeléshez. Ezenkívül ez felhasználható a SIL 3 ill. a PLe szerinti legmagasabb fokú biztonsági követelményeknek megfelelő alkalmazásokban is.

Teljes körű redundancia a terepi szinttől az irányító központig

Különösen a víztisztítás különböző fokozatainál rendkívül nagy jelentősége van a kiesésbiztos működésnek. A maximális rendelkezésre állás megvalósításához elengedhetetlen egy redundáns rendszer felépítése.

A Phoenix Contact biztonsági koncepciókat és redundáns összetevőket szállít az Ön rendszerének automatizálásához. A terepi készülékek egyszerű bekötésétől a vezérlési és hálózati szinten keresztül egészen az irányító rendszerig széles termék- és megoldásválaszték áll az Ön rendelkezésére. Ennek felhasználásával garantálhatja létesítményének megszakításmentes és folyamatos üzemelését.

Topológia: redundáns összetevők a víztisztítás automatizálásához  

Maximális rendelkezésre állás a víztisztításban

PHOENIX CONTACT Kft.

H-2040 Budaörs,
Gyár u. 2.
(+36)-23/501-160