Alkalmazások és megoldások a vízgazdálkodás és szennyvízkezelés számára

Alkalmazások és megoldások a vízgazdálkodás és szennyvízkezelés számára

Hatékony folyamatok az Ön létesítményében

A Phoenix Contact kidolgozott rendszermegoldásokat kínál a vízellátás és a szennyvízkezelés területén.

Vissza ide: Vízgazdálkodás és szennyvízkezelés

Kategóriák

  • Szennyvízkezelés
    Szennyvízkezelés

    A Phoenix Contact redundáns vezérléstechnikát és a terepi készülékek felügyeletére szolgáló megoldásokat kínál, a csatornahálózattól a biológiáig.

  • Ivóvízellátás
    Ivóvízellátás

    A Phoenix Contact teljes rendszert kínál a megbízható vízkezelés, -tárolás és -elosztás megvalósításához.

Világszerte tevékenykedő munkatársainkkal és az ágazati partnerekkel folytatott együttműködéseink révén a Phoenix Contact a vízgazdálkodás megbízható partnere. A Phoenix Contact saját automatizálási, kommunikációs és távvezérlési technológiákat fejleszt ki a víztisztító berendezések és a szennyvíztisztítók minden fajtájához. A Phoenix Contact a vezérlőközponttól a hálózati és vezérlési szinten keresztül egészen a terepi készülékekig és gépekig a rendszer minden szintjéhez kiváló megoldásokat kínál. Ügyfélspecifikus és azonnali használatra kész (ready to use) megoldásaink a jövőállóságot garantáló nyílt rendszeren és nyílt interfészen alapulnak.

Az általunk nyújtott egységes műszaki tervezés, ágazatspecifikus képzések és helyszíni szervizelés minden fázisban sikerre vezetik ügyfeleink projektjeit.

Internet of Things (IoT)

A vízgazdálkodás és szennyvízkezelés digitalizálása  

A vízgazdálkodás és szennyvízkezelés digitalizálása

A korszerű vízelőkészítő rendszerekben nemcsak a víz, hanem nagymennyiségű adat is áramlik. Adatok keletkeznek a rendszer minden egységében, legyenek azok akár a központban, akár decentralizált módon elhelyezve. A felhasznált szenzorok és gépek nagy száma az átláthatóság új szintjét teszi lehetővé. A kihívást a digitális információk jól érthető megjelenítése és a bonyolult kapcsolatban létrejövő különböző adatok logikus összekapcsolása jelenti.
A Phoenix Contact munkatársai sokéves tapasztalataik birtokában az Ön oldalán állnak a digitális korszakba való átmenet során. Megoldásokat kínálunk az összetevők, a berendezésrészek és az emberek hálózatba kötéséhez. A dolgok internetének (Internet of Things, IoT) struktúrái lehetőséget teremtenek az információk külső számítógéphálózatban történő tárolásához és feldolgozásához. A folyamatok optimalizálásához IoT alkalmazásokon keresztül be lehet vonni külső adatokat, pl. az előrejelzett csapadékmennyiségeket. Ezenkívül mindig és mindenhonnan hozzá lehet férni a rendszerhez. Az IoT struktúrái, a velük összekapcsolt számítási teljesítmény és szolgáltatások lehetővé teszik a vízgazdálkodási rendszerek erőforrás-kímélőbb és hatékonyabb üzemeltetését a jövőben.

A rendszer áttekintése

A vízgazdálkodás műszaki rendszereit olyan infrastrukturális területek szerint szokás kategorizálni, amelyek alapvetően a követelményeikben különböznek. Míg a központban elhelyezett struktúrákra a gyors terepi buszok és a nagy adatátviteli sebességek jellemzők, a decentralizált létesítményeket és állomásokat alacsony adatátviteli sávszélességű vezeték nélküli átvitelen, valamint távvezérlő protokollokon keresztül lehet elérni. Az összes lényeges adat összefut az irányító központban abból a célból, hogy ott meg lehessen jeleníteni és fel lehessen dolgozni azokat. A Phoenix Contact pontosan illeszkedő komponenseket és megoldásokat kínál ahhoz, hogy a sokféle követelmény ellenére ki lehessen elégíteni a teljes és egységes rendszer iránti igényt.

PHOENIX CONTACT Kft.

H-2040 Budaörs,
Gyár u. 2.
(+36)-23/501-160

Szolgáltatás

A konstanzi szennyvíztisztító

Átfogó automatizálás


Baden-Württemberg tartományi vízellátó

A vezérléstechnika modernizálása