Hallberg-Rassy: biztonságosan a tengeren túlfeszültség-védelemmel

Alkalmazás

A Hallberg Rassy Varf AB a svédországi Elliösben luxuskategóriájú jachtokat épít, mint például a majd 20 méter hosszú HR 64 utazó vitorlás. A hajótulajdonos Sunny Times-szal, Günther Cramerrel együtt a Phoenix Contact kidolgozott egy túlfeszültség-védelmi koncepciót, amit aztán a vitorlás jachtra fel is telepített.

Videó indítása

Megoldás

A védelmi koncepció megvalósításába bevonták a külső és belső villámvédelmet és a katódos korrózióvédelmet is. Mivel az összes fémes vezetőt a hajógerincen keresztül földelték, az érzékeny navigációs, kommunikációs, vezérlő és hajtó berendezéseket a lökőáramoktól megfelelő túlfeszültség-védelmi készülékkel meg kellett védeni.

A szárazföldi tápellátásból jövő túlfeszültség-becsatolódások esetére is védőkészülékeket kellett elhelyezni. A katódos korrózióvédelmet védőanódok biztosítják, amelyek a hajtótengelyt és egyéb fémkomponenseket védik a kopástól.

Összegzés

Az széles körű védelmi koncepció és a szakszerű kivitelezés a fedélzeten maximális védelmet nyújt a nélkülözhetetlen fedélzeti műszerek kiesése ellen a nyílt tengeren éppúgy, mint a kikötőkben.

PHOENIX CONTACT Kft.

H-2040 Budaörs,
Gyár u. 2.
(+36)-23/501-160