Takaisin

Zürichin läntinen kehätie -- hightech-tuotteita tietunneliin

Yli 13 km turvallista ja luotettava tunneli-infrastruktuuria

Zürichin läntinen kehätie N4/N20 Knonaueramt on 24 km pitkä. Siitä 13,5 km on tunneliosuuksia. Viimeinen tunneli, Islisbergtunnel, ja samalla koko kehätie valmistui vuonna 2009 – kaikkien asukkaiden, työmatkailaisten ja turistien riemuksi. Reitin varren paikkakuntien läpiajoliikenne väheni massiivisesti.

Sovellus

Turvallisuus, toiminta, taloudellisuus ja suuri käytettävyys tunnelissa  

Turvallisuus, toiminta, taloudellisuus ja suuri käytettävyys tunnelissa

Tunnelin valvonta ja toimintojen ohjaaminen ovat erittäin monimutkaisia tehtäviä. Ohjaus- ja turvallisuusvarusteilta vaaditaan erittäin paljon. Laitteistojen on kommunikoitava kitkattomasti keskenään ja toimittavat jatkuvasti.

Vaativan tehtävän suunnittelusta, organisoinnista ja toteutuksesta vastasi Pöyry Infra AG, tunnettu infrastruktuurialan suunnitteluyritys, jolla on 280 insinööriä ja asiantuntijaa Zürichin alueella.

Suunnitelussa ja toteutuksessa arvostettiin erityisesti modernia, tulevaisuuden turvaavaa tekniikkaa ja tuotteita. Phoenix Contact valittiin hyvien referenssien perusteella toimittamaan kaikki hajautetun ympäristön sähkömekaaniset komponentit. Niihin kuuluvat esimerkiksi ohjaus. ja turvallisuusvarusteidenj (BSA) kaikkien yksiköiden väyläliittimet ja I/O-moduulit.

Phoenix Contactin tuotteita käytettiin ja testattiin etukäteen muissa projekteissa, kuten Kirchenwaldin tunnelissa. Komponenttien vakuuttava toiminta sekä Phoenix Contactin henkilökunnan neuvonta ja tuki johti lopulta siihen, että tunneliosuuksilla käytettiin meidän tekniikkaamme.

Ratkaisu

Phoenix Contactin komponentteja käytetään läntisen kehtätien monissa kohteissa: tunnelien ilmanvaihto, valaistus, valvomon ja hätäpuhelinjärjestelmien energian syöttö sekä suojaovien ohjaus.

Ylinnä toimiva ohjausjärjestelmä ohjaa moduuleja keskuspaikasta. Ilmanvaihtoa ohjataan kokonaan Inline-malliston hajautetuilla I/O-moduuleilla. Muutokset ja vaihdot helpottuvat, mutta toimintaa ei tarvitse keskeyttä.

QUINT POWER -verkkolaitteiden tulojännitealue on laaja 85 -- 264 V AC, joten niitä voidaan käyttää kaikissa kohteissa kaikkialla maailmassa. QUINT POWER antaa täyden lähtötehon jopa 20 ms kestävän sähköverkon katkoksen ajan. Power Boost käyttää tehoreserviä ehkäisevän toiminnan valvonnan säätämiseen. Siten varmistetaan katkeamaton tehonsyöttö.

Ylijännitesuojat parantavat merkittävästi kaikkien komponenttien käytettävyyttä.

Kirchenwaldtunnelin projektissa poikkitunnelin portit voidaan hätätapauksessa avata ja sulkea varmasti RPS-tuoteperheen turvakytkentälaitteilla.

Kummankin ajosuunnan tunneliputket on yhdistetty poikkitunnelilla, jolloin pelastushenkilöstö voi tarvittaessa käyttää vahingoittumatonta tunnelia. Poikkitunnelin on muuten oltava aina kiinni.

Johtopäätös

Phoenix Contact tukee tunnelin varusteiden tärkeimpiä toiminnallisuuksia, kuten turvallisuutta, käyttöä, taloudellisuutta ja käytettävyyttä. Käytössä on erilaisia tuotteita: Profibus-muuntimia, muistiohjelmoitavia ohjauksia (SPS), väyläliittimiä, kiskoon kiinnitettävä virtalähteitä, lämpömagneettisia suojakytkimiä ja ylijännitesuojia.

Zürichin läntistä kehätietä rakennettaessa painotettiin aina jatkuvaa yhteistyötä ja tekniikan kehitystä. Siten saatiin aikaan tehokas ratkaisu ja toteutus.


Takaisin
Referenssit

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje