Öljypumppujen automaation modernisointi RWE Niedersachsenissa

RWE DEA: maakaasun ja raakaöljyn pumppaus ja jalostus

Kansainvälisesti toimivana yrityksenä RWE DEA on tunnettu panostamisestaan maakaasun ja raakaöljyn pumppaamiseen ja jalostamiseen.

RWE-konsernin tytäryhtiöllä on yli 110 vuoden kokemus molempien raaka-aineiden tutkimisesta ja käyttöönotosta.

Vuonna 2009 pumpattiin 2,9 miljardia kuutiometriä maakaasua, josta 2,1 miljardia Saksassa. Samana ajanjaksona raakaöljyä pumpattiin 2,3 miljoonaa kuutiometriä – siitä 0,9 miljoonaa saksalaisilla toimipaikoilla.

Sovellus

RWE DEA:n pumppausyritys Niedersachsenissa työllistää 65 henkilöä: he vastaavat kaikkien maanalaisten laitteistojen valvonnasta, huollosta ja kunnossapidosta.

Koko vuorokauden miehitettynä oleva mittauskeskus valvoo ja ohjaa kaikkia porauksia, johtoja ja asemia. Työntekijät ovat yhteydessä mittauskeskukseen matkapuhelimitse. Häiriötapauksessa he pääsevät nopeasti paikalle – tämä lisää laitteistojen käytettävyyttä.

Kun alasaksilaiset asemat piti modernisoida raakaöljyn pumppaamista varten, RWE DEA etsi kestävää ja taloudellista automaatioratkaisua.

Öljyn pumppauslaitteistoja (syväkeskipakopumput) oli ohjattu releiden, diodien sekä tavanomaisten säädinten ja logiikkamoduulien avulla. Laitteistojen käyttäminen tällä tekniikalla osoittautui kuitenkin päivä päivältä hankalammaksi - erityisesti, kun logiikkamoduuleita ei enää ollut saatavana markkinoilla.

Ratkaisu

Pienohjaukset taloudelliseen automaatioon  

Pienohjaukset taloudelliseen automaatioon

Tätä taustaa vasten projektivastaavat etsivät uutta taloudellista ja luotettavaa automaatioratkaisua.

Valinta osui Phoenix Contactin ILC 170 ETH -pienohjaukseen. Inline-säädin voidaan ohjelmoida maksuttomalla PC WORX EXPRESS -kehitysympäristöllä. ILC 170 ETH:n tunnuspiirteitä ovat lisäksi integroitu web- ja FTP-palvelin sekä yhteys OPC-pohjaisiin visualisointiratkaisuihin.

Lisäksi ohjaus voi yhdessä SQL-kirjaston kanssa muodostaa suoran yhteyden SQL-tietokantaan yritysverkossa. Näin voidaan esimerkiksi hallita tai tallentaa käyttötietoja.

ILC 170 ETH -pienohjauksessa on kaksi Ethernet-porttia ja pistokeliitettävä parametrointimuisti. Tämän ohella Niedersachsenin pumppuyritys käyttää myös Phoenix Contactin teholähteitä, ylijännitesuojalaitteita, etähuoltomodeemeja ja riviliittimiä CLIPLINE complete -ohjelmasta.

Kukin öljynpumppauslaitteisto on varustettu SHDSL-modeemilla. Sitä käytetään valvontaan, visualisointiin ja ohjelmistopäivitysten suorittamiseen. Modeemi muodostaa turvallisen yhteyden päähallintaan. Siirtoreitin päätelaitteena se määrittää automaattisesti enintään mahdollisen tiedonsiirtonopeuden.

Koska SHDSL-modeemi toimii kuten mediamuunnin, verkon konfigurointia ja siten erityisesti koulutettua IT-henkilöstöä ei tarvita.

Johtopäätös

RWE DEA:n työntekijät ovat mielissään tuesta, jonka he saavat Phoenix Contactin alan ammattilaisilta.

Phoenix Contactin Competence Center on esimerkiksi kehittänyt muutamia komplekseja ja siten vaativia säätömoduuleja Niedersachsenin pumppuyritykselle.

Molempien yritysten asiantuntijat ovat hyötyneet ammattimaisesta yhteistoiminnasta - ennen kaikkea yhteistyö on johtanut moderniin automaatioratkaisuun.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje