Energianhallintakonsepti alentaa energian kulutusta ja valmistuskustannuksia

Yleistä

Energiatehokkuus ja kustannukset  

Tietojen keruu, analysointi ja energiatehokkuuden lisääminen

  • Energian ja resurssien optimaalinen käyttö mahdollistaa tuotannon kestävän suunnittelun.
  • Saksalaisen energiapalveluista ja muista energiatehokkuustoimenpiteistä annetun lain (EDL-G) mukaan muiden kuin PK-yritysten on mitattava vähintään 90 prosenttia kokonaisenergiankulutuksestaan ja toteutettava aktiivinen energian- ja kuormituksenhallinta.

Sovellus

Kyberfyysiset järjestelmät mittaavat energian ja resurssien tarpeen  

Kyberfyysiset järjestelmät mittaavat tarpeet

Industrie 4.0:n keskipisteessä on itseohjaavien valmistusprosessien kehitys ja organisointi kyberfyysisten järjestelmien (CPS) kautta. CPS-järjestelmät sisältävät muun muassa antureita, joiden kautta voidaan kerätä kunkin sovelluksen tila-arvot.

Kun anturirakenteeseen lisätään energian mittausarvot, ensimmäinen askel energiatietojen keruuseen on suoritettu. Perustuen ratkaisumalliin, jossa älykäs tuote kuvataan digitaalisesti, tuotteen energia-arvot voivat tulevaisuudessa olla osa tätä kuvausta. Näin resurssien tarve voidaan selvittää tuotteen koko elinkaaren ajalta. Kun maailmanlaajuisesti käytettävissä olevat tiedot analysoidaan, uusia johtopäätöksiä ja suosituksia voidaan käyttää resursseja optimoivan tuotannon mahdollistamiseksi.

Ratkaisu

Käyttötilakaavio energiatehokkaille kyberfyysisille järjestelmille  

Energiatehokkaat kyberfyysiset järjestelmät

Industrie 4.0 -ratkaisuissa jokainen autonominen käsittelyasema sisältää yleensä oman PLC:n, jonka avulla paikallisia toimintoja ohjataan. Ylempitasoinen ohjausjärjestelmä tunnistaa laitteiston ajankohtaisen käyttöasteen sekä valmisteilla olevan version käsittelytilan.

Energianhallintakonsepti voi laskea energiankulutusta ja valmistuskustannuksia tuottavuutta rajoittamatta. Lisäksi on laadittava päälle- ja poiskytkentästrategia, jonka mukaan PLC:n käsittelyasemat siirtyvät tarvittaessa energiankulutuksen kannalta optimaaliseen tilaan. Ohjausjärjestelmä seuraa aktiivisiksi ilmoitettuja asemia ja voi lukea kuvauksen niiden ominaisuuksista.

Pois- ja päällekytkentästrategian valinnan edellyttämiin tietoihin kuuluvat kytkettävät käyttötilat energiatasoineen, vastaavat tiedonsiirtoehdot ja -ajat sekä järjestelmän osien ja komponenttien keskinäiset riippuvuussuhteet.

Energianhallintakonseptin ytimen muodostaa instanssi, joka valitsee pois- ja päällekytkentästrategiat komponenttien tai versioiden vaatimien tuotantovaiheiden perusteella. Se saa tarvittavat tiedot digitaalisesta tuotekuvauksesta. Haasteena on käynnistää pois kytketty käsittelyasema automaattisesti oikeaan aikaan niin, että se on tuotantovalmis suunniteltuna ajankohtana.

Johtopäätös

Industrie 4.0 -tulevaisuusprojektin toteuttaminen tarkoittaa yhtenäisen suunnittelun lisäksi myös saumatonta tiedonsiirtoa. Lisäksi edellytetään käytettävissä olevien resurssien taloudellista hyödyntämistä.

Tämän pohjalta energia-arvot voidaan integroida digitaaliseen tuotekuvaukseen johtopäätösten tekemiseksi resurssien tarpeesta. Sopiva energianhallintakonsepti voi sitten laskea pois- ja päällekytkentästrategiat niin, että yksittäisiä käsittelyasemia voidaan asettaa energiankulutuksen kannalta optimaaliseen tilaan.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje