Digitaalinen tuote tukee kytkentäkaapin jäähdytyksen optimointia

Yleistä

Thermal Design Integration  

Thermal Design Integration energiatehokkaisiin kytkentäkaappeihin

  • Eplan, Phoenix Contact ja Rittal ovat ryhtyneet yhteistyöhön tukeakseen kytkentäkaappisuunnittelijoita energiatehokkuuden, kytkentäkaappien häiriöttömän toiminnan ja kytkentäkaappinormin DIN EN 61439 asettamissa haasteissa.
  • Thermal Design Integration auttaa optimoimaan kytkentälaitteistojen jäähdytyksen ja häiriöttömän toiminnan.

Sovellus

Tuotteita ja tietoja digitaaliselle tuotteelle  

Phoenix Contact toimittaa tuotteita ja tietoja digitaaliselle tuotteelle

Kytkentäkaapin komponenttien hukkatehoa laskettaessa unohdetaan usein kaapelien ja liitinpaikkojen tehohäviöt. Kytkentäkaapeista otettujen lämpökuvien mukaan aktiivisten komponenttien lisäksi myös liitinkiskot ovat usein hyvin kuumia. Liittimien enintään sallitut hukkatehot standardin mukaan osoittavat, miten korkeat lämpötilat syntyvät.

16 mm2:n liittimen hukkateho voi standardin mukaan olla jopa 3,42 W; eniten käytettävien 2,5 mm2:n liittimienkin arvo on 1,08 W. Sama koskee periaatteessa jokaista liitinpaikkaa kytkentäkaapissa.

Kun kytkentäkaappi suunnitellaan asiantuntevasti, suunnittelijan pitää näin huomioida myös monien liitinpaikkojen lämpötehot. Liittimien ja liitinpaikkojen suuren määrän vuoksi tämä tehtävä voidaan suorittaa tehokkaasti ja järkevästi ohjelmiston avulla.

Ratkaisu

Smart Engineering and Production 4.0  

Smart Engineering and Production 4.0

Kumppanit ovat kehittäneet konseptin, joka Eplan-ohjelmiston pohjalta tukee parhaalla mahdollisella tavalla suunnittelijoita. Olennaista energiatehokkaan kytkentäkaapin kokoonpanossa on sopivasti mitoitettu, asennustilanne ja ympäristöolosuhteet huomioiva ilmastointi.

Vastaavasti Eplanin Pro Panel -ratkaisua täydennettiin muutamilla toiminnoilla. Näin kytkentäkaappien suunnittelua voidaan parantaa ilmastointitekniset näkokohdat huomioiden. Yleisin syy kytkentäkaapin komponenteille sallittujen lämpötilojen ylitykseen ei ole jäähdytyslaitteen liian vähäinen teho, vaan komponenttien järjestys kaapissa. Puuttuva virtaus jonkin laitteen ympärillä johtaa usein muiden komponenttien tukkimaan ilmavirtaukseen. Sama koskee omalla tuulettimella varustettujen laitteiden tulo- ja poistoaukkoja.

Kytkentäkaapin komponenttien oikea ryhmitys edellyttää, että valmistajan tiedot enimmäishukkatehosta, vähimmäisetäisyyksistä tai virtaussuunnista tuuletinta käytettäessä ovat saatavilla ja otetaan huomioon jo suunnittelun aikana.

Phoenix Contact on siksi jo jonkin aikaa toimittanut laitetietonsa erilaisissa sähköisissä muodoissa. Lukuisten etujen vuoksi BMEcat-formaatti eCl@ss-luokituksineen on vakiintunut käytännön standardiksi ja se on siksi laajalti käytössä. Kytkentäkaappien oikean kokoonpanon ja ilmastoinnin vaatimat tiedot vaihdetaan näin sähköisesti. Laajennetut laitetiedot useille Phoenix Contactin komponenteille ovat saatavana Eplanin tietoportaalissa. Kun suunnittelija on suorittanut virtuaalisen asennuskokoonpanon ja määrittänyt kaikkien suunnitelmaan kuuluvien laitteiden paikat, ilmastointiratkaisu voidaan toteuttaa.

Johtopäätös

Smart Engineering and Production 4.0 (SEAP) -hankkeen puitteissa nämä kolme yritystä ovat hyödyntäneet Green Carbody Technologies -innovaatioallianssin tuloksia. Thermal Design Integration auttaa optimoimaan kytkentälaitteistojen jäähdytyksen ja häiriöttömän toiminnan.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje