Turvallinen tiedonsiirto tuo lisää joustavuutta ja tehokkuutta

Yleistä

Industrie 4.0 -tuotantoa Phoenix Contactilla  

Industrie 4.0 -tuotantoa Phoenix Contactilla

  • Tuotteiden kilpailukyky paranee, kun kompleksit tuotantoprosessit suunnitellaan ja toteutetaan optimaalisesti, ne mukautuvat nopeasti muuttuneisiin puitteisiin sekä toimivat keskeytymättä ja ilman hävikkejä.
  • Industrie 4.0 perustuu älykkäisiin ja turvallisiin tiedonsiirtorakenteisiin.

Sovellus

RFID-tagi yhdistää tuotteen ylempitasoiseen järjestelmään  

RFID-tagi yhdistää tuotteen ylempitasoiseen järjestelmään

Tulevaisuusprojekti Industrie 4.0 osoittaa, kuinka joustavuuteen, yksilöllistämiseen ja tehokkuuteen kohdistuviin kasvaviin vaatimuksiin voidaan vastata.

Täydellisen digitalisaation lisäksi edellytyksenä on muun muassa turvallinen tiedonsiirto. Vain kun kaikki arvoketjuun osallistuvat instanssit on liitetty verkkoon, niiden tietoja voidaan vaihtaa paikasta ja yrityksestä riippumatta julkisten tai yksityisten verkkojen kautta.

Ratkaisu

Asennusavustajat tukevat työntekijöitä  

Asennusavustajat tukevat työntekijöitä

Ethernet- ja Internet-pohjainen tiedonsiirto varmistaa tuotannon korkean käytettävyyden. Samalla se muodostaa perustan joustaville, itseoptimoituville tuotantoprosesseille. Sen vuoksi tiedonsiirto on suojattava kaikissa tapauksissa sähköisiltä häiriöiltä ja luvattomalta pääsyltä.

Phoenix Contactin Bad Pyrmontissa sijaitseva tuotantolinja näyttää, millainen tämä ratkaisu voi olla: 98 erilaista erotusvahvistinversiota ja yhteensä yli 1 000 erilaista moduuliversiota valmistetaan tällä linjalla. Jotta myös pienet, 5–480 kappaleen erät voidaan valmistaa sarjatuotannon kustannuksilla, ihmisen ja koneen pitää työskennellä nopeasti ja taloudellisesti.

Juotospastan levityksen ja SMD-varustelun jälkeen yksittäiset piirikortit tarkastetaan ja juotetaan. Sen jälkeen piirikortit katkaistaan lävistimellä ja syötetään työkappalekiinnittimellä laitteistoon. Samanaikaisesti laser merkitsee niin ikään työkappalekiinnittimessä olevat erotusvahvistinkotelot ja jyrsii aukot.

Seuraavassa vaiheessa piirikortti asetetaan sisään ja juotetaan koteloon. Lopuksi laiteohjelmisto ohjelmoidaan sekä suoritetaan suurjännitetesti ja sähköinen lopputarkastus. Heti kun tuote on työkappalekiinnittimessä, RFID-tagi muodostaa yhteyden ylempitasoisen järjestelmän tietoihin. Näitä ovat tiedot tuotteelle suoritettavista testeistä sekä mahdollisesti käyttöön otettavasta laiteohjelmistosta.

Koneenkäyttäjä on työpisteellään kosketuksissa jokaiseen moduuliin kolme kertaa, ja suoritettavana on aina erilaisia tehtäviä. Hän esimerkiksi lukee RFID-sirun tiedot verratakseen valmistetun tuotteen kuvaa näytöllä oleviin tietoihin. Tai asettaa piirikortteja sisään ja pakkaa valmiita moduuleja. Ylempitasoinen järjestelmä saa tiedot tuotteiden käsittelytilasta RFID-tagin kautta. Siksi näytöllä näkyvät vain tiedot tai valinnat, joita työntekijä tarvitsee käsillä olevaan tehtävään. Koska tietoja vaihdetaan tuotteen ja järjestelmänohjauksen välillä, työntekijän on helpompi käsitellä lukuisista versioista johtuvaa kompleksisuutta. Käytettävissä oleva tuki auttaa suorittamaan tehtävät virheettömästi ja nopeasti.

Johtopäätös

Kuten esimerkki osoittaa, järjestelmät ovat jo nyt joustavia. Kun ihminen ja kone toimivat optimaalisesti yhdessä, myös pieniä kappalemääriä voidaan valmistaa taloudellisesti. Jotta tulevaisuuden teollisuustuotannon kaikkia etuja voidaan hyödyntää, varsinaisen tuotteen on kuitenkin ehdottomasti kommunikoitava digitaalisiin tietoihin perustuvien prosessien kanssa.

Tämä edellyttää osallisina olevien tuotteiden samoin kuin yksittäisten työasemien, joiden läpi tuote kulkee valmistuksen aikana, täydellistä digitalisoimista. Lisäksi tiedonvaihdon ja myös siinä käytettävien sisältömuotojen on vastattava tuotantojärjestelmien vaatimuksia.

PHOENIX CONTACT OY

Niittytie 11
FI-01300 Vantaa
Contact Center:
+358 (0)9 3509 0290

Tekninen asiakaspalvelu:
+358 (0)9 3509 0260

Puheluiden hinnat 1.6.2016 alkaen 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Referrer:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää ehdoistamme.

Sulje